Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...
tisdag 1 november 2011

Modern gino med vaniljglass

Publicerat tisdag 1 november 2011 kl 13.43
Linnea Seidels modernare variant av gino med jordgubbar, kiwi och passionfrukt i marinad av hallonlikör. Foto: Natalie Caballero/SR Västmanland.

Linnéa Seidel besökte radiohuset för att laga en morden variant av gino. Hon passade också på att prata om mattrender och kokböcker.

Modern gino med vaniljsglass

  • 3 kiwi (grön och gul)
  • jordgubbar
  • 2 passionsfrukter
  • 2 lime
  • 3 msk hallonlikör
  • 2 msk muskovado socker
  • 100g vit choklad
  • vaniljglass

Sätt ugnen på ca 175 grader. Blanda hallonlikör och muskovado socker i en skål. Häll i saften från en lime och rivet skal från två lime och blanda runt.

Skiva jordgubbar och kiwi och blanda ner i skålen med hallonlikören. Rensa ur passionsfrukten och häll i skålen. Blanda runt.

Häll frukt och bär i flera små eller en stor ungnsform. Riv chokladen och strö över frukt och bär. Ställ in i ugnen. Grädda tills chokladen har smält och servera med vaniljglass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".