Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...

Recept: rökt fläskytterfilé i gräddsås

Publicerat tisdag 24 april 2012 kl 11.00
Ralf Håkans pasta med rökt fläskytterfilé i gräddsås. Foto: Natalie Caballero/Sveriges Radio.

Idag funderade Ralf Håkans hur man med goda smaker tar sig till Italien på bästa sätt. Det blir pasta med rökt fläskytterfilé i gräddsås, med en touch av våren som Ralf så delikat säger, men det är också en rätt som kan bestämmas av vad man har hemma i kylskåpet.

Ralf Håkans pasta med rökt fläskytterfilé med gräddsås

500g spaghetti
250g färdigrökt fläskytterfilé (går lika bra med köttfärs, lax eller vad man har i kylen)
ca 100g riven Västerbottenost, eller liknande
3-4 färska champinjoner
3 dl grädde
1 gul lök
Persilja (som topping)
1 1/2 dl Sweet Chili sås

Hacka löken och champinjonerna. Strimla fläskytterfilén. Fräs löken och champinjonerna i en stekpanna. Blanda sedan ner köttet tillsammans med löken och champinjonerna i stekpannan.

Häll sedan i grädden och Sweet Chili såsen och blanda runt under uppkokning.

Koka pastan. Häll av vattnet och låt pastan ligga kvar i kastrullen. Strö osten över pastan. Häll sedan över gräddsåsen och blanda runt.

Servera och toppa pastan med lite persilja.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".