Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Inget är för stort, för litet, för tjockt, för smalt eller för konstigt - alla är välkomna! Vardagar...
Radiokocken

Recept på glaze till grillningen

Publicerat tisdag 8 maj 2012 kl 11.27
Paprikor, broccoli, potatis, kött och kyckling på grillen. Foto: Natalie Caballero/Sveriges Radio.

Radiokocken Ralf Håkans tog med oss ut på gården för att grilla. Det blev glaserad kyckling, entrecote, kotletter, korv, grönsaker och bakpotatis. En riktig grillfest.

Glaze till kyckling

3-4 msk olivolja

saft från en halv lime

färsk timjan

svartpeppar

Blanda ihop ingredienserna och smaka av. Vänd kycklingen i glazen och börja grilla.

Glaze till entrecote

3-4 msk Bbq-sås

saft från en halv lime

Blanda ihop ingredienserna. Vänd entrecoten i glazen och börja grilla.

Glaze till fläskkotletter

3-4 msk olivolja

saft från en halv lime

ett halv äpple

Hacka äpplet i små bitar. Blanda äpple med lime och olivolja. Vänd kotletterna i glazen och börja grilla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".