Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Snabb och god efterrätt

Publicerat onsdag 31 december 2008 kl 12.49

Här får du två alternativ på panakotta, en med vit blockchoklad från Olle Hjort och en med lime från Eva Huss i Karlskrona.

4 port vaniljpanakotta

2 gelatinblad
5 dl grädde
½ dl mjölk
40 gr socker
120 gr vit blockchoklad

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten tills de blir som gelé, cirka 10-15 minuter.
Blanda grädde, mjölk och socker i en kastrull. Koka upp och låt koka ½ minut. Ta från värmen och blanda ner blockchokladen. Sila blandningen om det är några klumpar i den, annars tillsätt gelatinbladen direkt. Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills innehållet stelnar.
Servera med cointreau/grand marniermarinerade bär och mandelflarn.

4 port limepannacotta:

1½ dl mellangrädde
1½ dl mjölk
finrivet skal av 1 lime
½ dl gelésocker multi
1 tsk vanlijsocker

Blanda grädde, mjölk, limeskal och gelésockret i en kastrull. Koka upp och låt koka ½ minut. Ta från värmen och vispa ner vaniljsockret. (Här kan man väl lika gärna ta i hackad vit blockchoklad).

Sila blandningen och häll i små porttionsformar och ställ kallt cirka 1 tim. Servera med bär och frukt!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".