Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Skogmans våffla

Publicerat onsdag 25 mars 2009 kl 14.22

Det här receptet bidrog en av Sr Blekinges anställda med till testpanelen som tacksamt tog emot det!
Det tog hem förstapriset trots att en av paneldeltagarna lyckades blanda ihop alla ingredienserna i stället för att dela på äggula och vita.

3 dl vetemjöl
1/2 liter gräddmjölk
3 ägg
1 msk socker
3 msk smält smör

Skilj äggulorna från äggvitorna.
Vispa samman äggulor, socker, mjöl och gräddmjölk.
Vispa äggvitorna till hårt skum, och rör försiktigt ner i smeten.
Smörj våffeljärnet med smör mellan gräddningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".