Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bjud på snabbmat till valborg

Publicerat måndag 27 april 2009 kl 15.23

27 april
Kocken Tina Svensson satte ihop en lättgjord trerättersmeny som är snabblagad och som passar att bjuda på när man inte vill lägga någon längre stund i köket.

Jungmansröra: 1 burk matjessill, 2 kokta ägg, 1 liten rödlök, gräslök och dill efter smak. Blanda ihop och servera på grovt bröd eller knäckebröd med en klick creme fraiche.

Lax med örtsmör i foliepaket: 4 portionsitar lax, ca 100 gram smör, pesto på burk, valfria örter (Tina använde dill och fryst basilika ) lite rivet citronskal. På ett folieark lägger du skivad tomat underst, sedan laxbiten och en rejäl klick av örtsmöret. Gör paket och sätt in i ugnen 15- 20 min ( 200 grader). Servera med kokt potatis.

Dessert: 3 bananer, 12 jordgubbar, 3 kiwi, riven vit choklad.
Skiva frukten, lägg i en ugnsform, riv vit choklad över och sätt in i ugnen tills chokladen smält och fått lite färg.
Servera med vispad creme fraiche, smaksatt med rivet citronskal och vaniljsocker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".