Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Vintips till buffén

Publicerat tisdag 26 maj 2009 kl 15.48
Buffé framdukad i en trädgård Foto: Leif R Jansson/Scanpix

26 maj
Om man vill servera vin till buffé kan det vara lite knepigt att välja vilken sort man ska satsa på.
Många olika rätter och många olika smaker ska fungera med drycken. Anders Falk som kan det här med att kombinera mat och dryck tycker bland annat att man kan välja ett fruktigt vitt vin som passar bra till salta och syrliga smaker. Om man hellre vill servera ett rött vin, gäller det att välja något som inte är för kraftigt eller strävt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".