Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Musical Fields Forever presenterar ORFI

Publicerat fredag 21 december 2007 kl 12.12
ORFI-kuddarna kommunicerar trådlöst med varandra

Moderna Museets foajé
Art’s Birthday party 2008
17 januari 2008 kl 19-24

“ORFI-kuddarna kommunicerar trådlöst med varandra. Så nu kan du fritt bygga, kasta, leka i och med dom hur du vill. Kuddarna svarar med föränderlig grafik, ljus, och ljud när du böjer på vingarna.”

ORFI är en interaktiv ljud- och bildinstallation med konstgruppen och projektet Musical Fields Forever. Medlemmarna är Birgitta Cappelen som är industridesigner (SID) och interaktionsdesigner verksam i Oslo, Malmö och Köpenhamn, Fredrik Olofsson som är programmerare och tonsättare utbildad på Musikhögskolan i Stockholm och verksam i Berlin, samt Anders-Petter Andersson som är musikvetare och ljuddesigner och programansvarig för Interaktiv ljuddesign-utbildningen på Högskolan Kristianstad och projektledare i iFields på Designcentrum i Lund.

ORFI är ett musikaliskt fält och har fått sitt namn från ”Origami” och ”Field”. ORFI för också tankarna till Orfeus, musikens far i grekisk mytologi, som enligt sägnerna kunde få stenar att dansa.

Läs mer: .

Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.