Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Rimstugan i P4 Västernorrland rimma till julklapparna

Sr Västernorrlands julkalender

Publicerat onsdag 12 december 2007 kl 10.57
1 av 24
2 av 24
3 av 24
4 av 24
5 av 24
6 av 24
7 av 24
8 av 24
9 av 24
10 av 24
11 av 24
12 av 24
13 av 24
14 av 24
15 av 24
16 av 24
17 av 24
18 av 24
19 av 24
20 av 24
21 av 24
22 av 24
23 av 24
24 av 24

Varje dag har vi presenterat en av våra medarbetare i vår webbkalender, där vi också ställt en 1 X 2 fråga. Fram till klockan 15.00 varje dag finns möjlighet att via mail svara på frågan, därefter presenteras rätt svar.

De här har du kunnat se hittills:

Lucka 1: Kanalchefen på SR Västernorrland, Lena Tideström-Sagström, är inte bara intresserad av radio utan även sport. Så intresserad att hon i sitt sportutövande vid flera tillfällen brutit sitt näsben. Vilken sport är det som kan gå så våldsamt till?

1 Basket

X Innebandy

2 Bowling

Vill du komma i kontakt med Lena?
lena.tidestrom-sagstrom@sr.se

**

Lucka 2: Ove Jönsson är en hängiven tekniker som även gillar att dansa. Vilket klassiskt dansställe svängde timråbon Ove sina lurviga år 1977, det vill säga samma år som lokalradion startade?

1 Bergeforsparken

X Nalen

2 Studio 54

Vill du komma i kontakt med Ove?
ove.jonsson@sr.se.

***

Lucka 3:Mikael Andersson är reporter och nyhetssändare på SR Västernorrland. Vilken sundsvallkändis är dalmasen Mikael avlägsen släkt med?

1 Helen Sjöholm

X Henrik Zetterberg

2 Kjell Lönnå

Vill du komma i kontakt med Mikael?
mikael.b.andersson@sr.se

***

Lucka 4: Ulla Öhman är reporter i Härnösand och bevakar stora delar av Ångermanland. Hennes rapporteringar hörs i våra nyheter såväl som program och hennes klingande dialekt härstammar från hemorten som är:

1. Tornedalen, Norrbotten

X. Siljanbygden, Dalarna

2. Fårö, Gotland

Vill du komma i kontakt med Ulla?
ulla.ohman@sr.se.

***

Lucka 5: Christer Jonasson som jobbar för Radiosporten har varje dag i sitt jobb kontakt med föreningar och klubbar. Men han är aktiv medlem i endast en enda organisation. Vilken?

1. Selånger Bandy.

X. Strindbergsällskapet.

2. Sundsvall Dragons.

Vill du komma i kontakt med Christer?
christer.jonasson@sr.se.

***

Lucka 6: Mauri Junes är finsk reporter, programledare och teamledare på Sveriges Radios finska kanal, SR Sisuradio. Hans bevakningsområde består av Västernorrland och Jämtland.

Vårt finska regionprogram Norrland Idag täcker de fyra nordligaste länen Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten. Programmet som sänds mellan 18.10 och 19.00 heter på svenska ”Norrland Idag”. Vad heter programmet på finska?

1 Norlannin uutiset

X Norlantilainen

2 Norlanti Tänään

Vill du komma i kontakt med Mauri?
mauri.junes@sr.se

***

Lucka 7: Vår Morgon-programledare Karin Lönnå är även producent för P3 Live. Sin övriga tid arbetar hon som bildlärare på en gymnasieskola i Sundsvall. Vilken känd person har köpt en tavla av Karin?

1. Tommy Körberg

X. Lill Lindfors

2. Lasse Berghagen

Vill du komma i kontakt med Karin?
karin.lonna@sr.se

***

Lucka 8: Programledaren och producenten Klas Ullerstam är även musiker och spelar i två band. Country med Wildwood och soul/blues/rock med Brus Brothers. Tidigt 80-tal spelade han med ett jazzrockband som nådde vissa framgångar. Vad hette bandet?

1. Grisen skriker

X. Bastard

2. Träd, gräs och stenar

Vill du komma i kontakt med Klas?
klas.ullerstam@sr.se

***

Lucka 9: Lotte Nord är programledare och producent av eftermiddagsprogrammet som är fyllt av aktualiteter, debatter och nyheter. När hon inte lusläser alla tidningar, toklyssnar på alla radioprogram eller stirrar på tv så har hon faktiskt ett liv även utanför journalistiken. Hon har nyss lärt sig en helt ny färdighet – vilken?

1. Att jonglera – det handlar om att ha många bollar i luften

X. Att crawla 1 kilometer i sträck – men bara på djupt vatten

2. Att sticka ullsockor – det är bra att ha varma fötter men kunna hålla huvudet kallt

Vill du komma i kontakt med Lotte?
lotte.nord@sr.se

***

Lucka 10: Stefan de Besche jobbar ”för tillfället” som dataansvarig på SR Västernorrland men har har figurerat i olika branscher tidigare. Men vad har Stefan inte sysslat med?

1. Yrkesofficer

X. Kantor

2. Sjuksköterska

Vill du komma i kontakt med Stefan? 
stefan.de_besche@sr.se

***

Lucka 11: Lennart Sundwall är sedan 25 år tillbaka nyhetsreporter i Örnsköldsvik och dessutom programledare för Vi i femman. Lennart var för sex år sedan med och skapade något som blivit ett begrepp i nolaskogs och nu även utanför länets gränser. Vad handlar det om?

1. Cykelloppet Broarna runt

X. Kubbyran

2. Gottnerocken

Vill du komma i kontakt med Lennart?
lennart.sundwall@sr.se.

***

Lucka 12  Vad satte SR Västernorrlands programledare Ulf Thonman på sig bak och fram i årskurs tre, och fick honom att avstå från den delen av gymnastiklektionerna?

1. Badbyxorna

X. Hockeyhjälmen  (Vägrade skridskor ända till årskurs sex. Lärde mig åka det året)

2. Gymnastikskorna

Vill du komma i kontakt med Ulf?
morgon.vasternorrland@sr.se

***

Lucka 13: Stig Edfast är reporter, producent och programledare här på radion. Som programledare gjorde han succé redan på de årliga luciasoaréerna på skolan i Skelleftehamn där han växte upp. När det blev dags för de musikaliska inslagen trakterade han:

1. mungiga

X. ståbas

2. triangel

Vill du komma i kontakt med Stig?
stig.edfast@sr.se.

***

Lucka 14: Runa Modin är anställd som Ekonomi- och personalassistent på SR Västernorrland, men hon har även en annan utbildning i bagaget. Vilken är den?

1. Kosmetolog

X. Svetsare

2 Cellist

Vill du komma i kontakt med Runa?
runa.modin@sr.se

******

Lucka 15:  Annica Buvik är personen på redaktionen med många roller. Du hör henne i förmiddag, hon väcker dig på fredag morgnar och så är hon ju en av våra programledare för sporten och på tal på sport. Hon älskar att se den men att utöva den är det lite tuffare. En riktig soffpotatis är hon värmländskan. Men hon har tagit sig i kragen lite grann och har börjat med något den här hösten. Vad är det hon kommit igång med?

1. Aerobics

X. Ridning

2. Simning

Vill du komma i kontakt med Annica?
annica.buvik@sr.se.

****

Lucka 16: Tomas Wahlund, nyhetschef på SR Västernorrland har förutom sin familj tre stora passioner i livet. Hav, berg och mat. Men han har också en stor last. Vad är det

1. Kanelbullar

x. Konjak

2. Äppelmunkar  

Vill du komma i kontakt med Tomas?
tomas.wahlund@sr.se

***

Lucka 17: Myran Månsson är reporter och producent och tycker att radio är det bästa som finns. Det kunde dock blivit en helt annan karriär när hon som ungdom upptäckte att fotboll inte var så dumt. Snabb mittfältare var hon i det då nystartade damlaget som hette:

1 FC Kallhäll

X GIF Sundsvall

2 Hammarby IF

Vill du komma i kontakt med Myran?
myran.mansson@sr.se

***

Lucka 18: På vilken av dessa folkparker har SR Västernorrlands reporter och nyhetssändare Christer Suneson, som 16-åring spelat trummor i det tveksamma bandet The Prostitutes.

1. Viskan

X. Ånäsparken i Kovland.

2. Ovansjöparken i Njurunda

Vill du komma i kontakt med Christer?
christer.suneson@sr.se

***

Lucka 19: Kerstin Ericsson, producent och programsamordnare här på Sveriges Radio blev i slutet av 70-talet jagad och fasttagen av Säpo.
Vad hade hon gjort?

1 Misstänkts ha tillhört en terroristorganisation

X Tagit statsminister Thorbjörn Fälldins portölj

2 Misstänkts för att ha sålt statshemligheter till främmande makter

Vill du komma i kontakt med Kerstin?
Mejla kerstin.ericsson@sr.se

***

Lucka 20: Studioteknikern Peter Wallgren var vid 16 års ålder på en våghalsig tågluff genom Europa med sin bror. De övernattade på en hel del bisarra ställen, men vilket av följande alternativ är felaktigt?

1. Under en filt i Madrid. Väcktes av ett stort antal myror och ett ganska stöddigt sprinklersystem.

X. På en balkong i ett rivningshus i Portugal. Väcktes av en grävskopa.

2. I en rondell i Palma. Väcktes av vakthund med tillhörande vakt.

Vill du komma i kontakt med Peter?
Mejla peter.wallgren@sr.se

****

Lucka 21: Lars T Johansson är skådespelare, konferencier – och radiopratare. På fredagar kan man i förmiddags-programmet höra Lars T leda programmet Sök & Finn; en radioaktiv sökmotor dit många tar chansen att ringa. Nu söker vi svaret på frågan vad T står för i Lars namn.

1. Torkel

X. Tage

2. Thure

Vill du komma i kontakt med Lars?
formiddag.vasternorrland@sr.se

****

Lucka 22:Annelie Ledin är nyhetssändare på SR Västernorrland och ångermanländska sedan början. Många av sina ungdomsår tillbringade hon i en förening som krävde av sina medlemmar att man bar en tajt spandexdräkt. Föreningen förkortades SKGK, vad står det för?

1. Svenska Kulstötares Genus-Kamp

X. Sim-Klubben Gyllene Kuten

2. Sollefteå Kvinnliga Gymnastik-Kår

Vill du komma i kontakt med Annelie?
annelie.ledin@sr.se

****

Lucka 23 Marcus Olofsson arbetar som reporter i Örnsköldsvik och bevakar då också Sollefteå. En stad han tidigare bott och arbetat i. Men vilket yrke hade han då?

1. Lärare

2. Yrkesofficer

3. Snickare

Vill du komma i kontakt med Marcus?
marcus.olofsson@sr.se

****

Lucka 24: Passande nog är Magnus Leijon lite som en hustomte i radiohuset, inte minst med tanke på alla ”Rimstugor” han sänt. Han anses inom Sveriges Radio vara en s.k ”potatis”, dvs han passar hyfsat bra till det mesta. Han är dock anställd som programledare och producent. I sin fagra ungdom (massor med år sen) drömde han om en karriär som rocksångare. Ett av banden Magnus spelade i hette, ja vadå ???

1. Grab the bull by the balls

X. Leijons Frikadeller

2. Mammas fem små fraller

Vill du komma i kontakt med Magnus?
magnus.leijon@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".