Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Dokumentära berättelser från Sverige och världen.

Tidigare kommentarer: Försäljarna före polisen

Publicerat fredag 29 januari 2010 kl 13.40

På grund av systembyte här på Verklighetens webb har tidigare kommentarer försvunnit ur den ordinarie funktionen. Här nedan publicerar vi alla dessa. Om du vill fortsätta kommentera är du välkommen att göra det här:

Se också den första delen om det lagliga knarket:

Knarkförsäljare? 
Grovt förtal säger jag.
Håkan Nordling 2010-01-25 20:51

SV:Live with it 
Är det inte en låda med Ginseng på bilden också?
Karl H 2010-01-21 23:34 

Substitut 
Det mesta av det som säljs av de här nätshopparna är ju oftast rent hokus pokus.
Skeptiker med erfarenhet 2010-01-19 11:34

SV:DUBBELMORAL 
Lol var det inte de det gjorde när det intervjuade fridrick. eller är han emot verksamheten som är han lever bröd ?
Mikael 2010-01-18 21:49

SV:Lågvatten 
det är väll bara utåt som det sysslar med lagliga droger, men för det flesta här inne gör det väll samma fårväll hopas att det inte slutar så väl så samhället slipter ta hand om folk drogberoende i slutändan.
Mikael 2010-01-18 21:47

SV:Live with it 
Med tanke på allt dödsknark som bilden ovan visar så har ju Sveriges Radio verkligen fått till det. 5-htp - dagen efter firma-fest. DMAE - syntetisk torskleverolja. D-stress - MAO-hämmare. Guarana - Booster likt koffein. Colanöt - samma som chocklad, serotonin-stimuli. Gelatin-kapslar - för egen paketering av typ bulk? Om jag inte ser helt fel så är det även ägarbevis på hundratals kort från VI-SKOGEN, eller? BTW: är det inte en tjej på bilden?
Goliat 2010-01-17 23:39 

SV:Live with it 
speciellt sånt där fint knark som man blir psykotisk av -efter en vecka - eller hur? har du barn förresten? din attityd lär förändras isf - hoppas jag.
pappa 2010-01-17 23:25

Mariana vs Marijuana 
Heter det inte Marijuana? Det skrivs väl så iaf. Ändå utalas det alltid Mariana. Känns som de gör det bara för att irritera!! Dessutom, måste man ta en kort paus för att ge extra betoning på ord som knarrrrrrrk HAsch och MariJAna?
Anders H 2010-01-17 20:46

SV:RUBRIK PÅ 18 TECKEN 
Om de skall kunna införa de planerade stasilagarna för skafferiet som är planerade till nästa val måste folk först vara övertygade om att det finns en inhemsk fiende som är så stor att lagen kan motiveras pga den inskränkning i bevisbördan den ger myndigheterna. Detta radioprogram fungerar som propagandainstrument för att ge folk uppfattningen om att denna lag verkligen behövs. När den väl är igenom kan staten ta vad de vill när de vill och behöver inte bevisa varför och det kan ske i presumtivt syfte varpå du som ägare inte får ersättning eftersom varan kanske KOMMER att klassas. När den lagen kommer så får jag nog starta Swedish Liberation Army, för när den lagen är här så är demokratin inte det och vi som företagare har inga möjligheter att kunna veta vad som är ok och inte förrän det är för sent... Vem vet, kanske usa även kommer hjälpa sverige bomba fram demokrati om 50 år... Som läget ser ut idag är detta inte helt otroligt.
Jo'El 2010-01-14 09:18

Live with it 
Knark kommer alltid att finnas, oavsett man vill eller inte.
Maxxx 2010-01-13 18:38

Lågvatten 
Det är lustigt att radioprogrammet heter "verkligheten", för i verkligheten på inspelningen av den där intervjun säger fredrik "vi undviker att ha flashiga förpackningar då de lockar ungdomar" medan det i den sända intervjun har klippts ned till "flashiga förpackningar lockar ungdomar" ... Skall man kalla ett radioprogram för "Verkligheten" så får man väl för bövelen se till att programmet stämmer överens med VERKLIGHETEN!! Allt annat är bedrägeri mot lyssnarna. Dags att lägga ned licensavgiften. Man kan väl aldrig vara juridiskt skyldig att finansiera lögner, oavsett varifrån de kommer?
Henke 2010-01-13 16:00

V:Löjligt 
lol källa wikipedia, narkotika är väll med en medicinsk term står det (http://sv.wikipedia.org/wiki/Narkotika) är dom övertygad om att nakos läkare och narkotika fans i medicin före polisen tog termen. är ju ett slang ord så inget riktigt ord man kan tolka det som man vill.
Axel 2010-01-13 13:15

RUBRIK PÅ 18 TECKEN 
"Den dödliga drogen mefedron"? Vad gör det så märkvärdigt att mefedron är "dödligt"? Den dödliga drogen alvedon kan jag köpa på Ica. Likväl som den dödliga drogen muskot. Eller den dödliga drogen folköl. Den dödliga drogen nikotin. Man dör inte av något gift om man inte överdoserar. Man dör av vilket gift som helst om man överdoserar. Det är beklagligt att ni som gjort detta program haft för avsikt att vara osakliga och oprofessionella.
Nisse Nurmön 2010-01-13 02:27

SV:Dubbelmoralen är total! 
Är ju beskattade därefter med för den delen. så länge vi har fri sjukvård för knarkare så borde ju dråger beskattas mins lika högt då.
Erik  2010-01-12 22:55

SV:DUBBELMORAL 
Exakt! Reportage som försöker visa ett fenomen från fler sidor än en blir ofta intressantare. Intervjua drogförespråkare också om ni ska ha med en polis tex.
Dick Alpert 2010-01-12 22:26

Information före förbud 
Om folk, och speciellt ungdomar, visste vad droger gör med kroppen och hjärnan så skulle vi alla bli mer ansvarsfulla och definitivt droga mer ansvarsfullt. De flesta svenssons super inte dag ut och dag in, de flesta svenssons knarkar inte dag ut och dag in.
FB 2010-01-12 21:11

Löjligt 
Mörare, knark? Dessa personer är varken mördare eller knarksäljare.Knark är ett slangord för narkotika. Drogsäljare, ja. Systembolaget säljer också en drog. http://sv.wikipedia.org/wiki/Knark 2010-01-12 21:02

Fy fan.. 
Man blir så sne på allt folk som är matade med propaganda när dom igentligen knappt vet ett piss. Till alla er där ute. Prova själv, ni kan inte prata gott/ont om något ni inte upplevt personligen... Peace
Fy fan.. 2010-01-12 20:42

A new low 
Journalist= A thread of fiction through the story Iq-whore= A thread of story through the fiction Guess who P3 are? I happen to have heard the original recording, and it's nothing like what's been edited, cut, sliced and diced and put on the air here. This is a new low for swedish media. I'm dissappointed! I'll pull my funding to SR and tell my friends to do the same. You should be taken off the air immediately.
Alien 2010-01-12 20:31

Dubbelmoralen är total! 
Alkohol och tobak nämns inte därför att dessa droger har staten kontroll på, all denna illegalisering av nya preparat som kommer in på marknaden är bara ett enda stort ekonomiskt korståg. Och som ni sa innan så är detta dubbelmoral på den högsta grad! När ska ni ta in staten i studion och fråga ut dem om hur alkoholen har skördat offer? Eller tobaks bolagen kanske? Men detta kommer inte hända för vi har alla fallit för den globala hjärntvätten, men nu är det dags att vakna upp! Puss och kram! Peace out!
A Swedish Love Police 2010-01-12 19:47

SV:DUBBELMORAL 
Håller med dig helt. Det är inte knarkets fel att det åker in i folks munnar eller vener. Det är folket. Det finns miljoner människor som kan "knarka" hela sitt liv utan att drabbas direkt. Det är tyvärr dom få som inte kan hantera droger som blir knarkets ansikte utåt. Men ingen tänker på egentligen hur många som faktiskt håller på med det på ett eller annat sätt. Så, som sagt, sluta förbjuda, jobba med det istället så ska ni se att vi får en bättre värld. Vi är mogna människor, vi måste få välja själva vad vi stoppar i oss. Det ska ingen som tror sig veta mera än oss behöva berätta för oss...
Piell 2010-01-12 19:34

SV:DUBBELMORAL 
Samma sak med tobaken, där framförallt rökningen skördar mångdubbelt så många liv i jämförelse med de lagliga och klassade drogerna. Vi behöver inte fler förbud, man borde istället satsa på utbildning så att ungdomar förstår varför man inte ska peta i sig all skit, bara för att det är lagligt. Hade hellre velat se en mer nyanserad bild än den som visades i dagens program.
Martin 2010-01-12 19:31

knark är gött 
cannabis vet forskare och allmänheten vad det är: roligt! RC's i all ära, men hur påverkar det mig i längden?
kalle kanyl  2010-01-12 19:27

Vilken bra gratisreklam 
Har ni fått betalt av denna försäljare att göra ett sådant här program? Måste glöda på "nätet" nu när ytterligare en kundkrets hittar detta lagliga knark...
Anders 2010-01-12 19:16

DUBBELMORAL 
Alkohol drabbar oändligt mycket mer folk än dessa lagliga droger ! Varför nämner ingen detta ??Danny  2010-01-12 19:10 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".