Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Samhällsprogram i P4 Uppland Sveriges Radio som dyker ner i dagsaktuella ämnen i Uppland, Sverige och...
Måndag 18 oktober 2010

Kyckling ett känsligt livsmedel

Publicerat fredag 22 oktober 2010 kl 13.20
Matprat om tillagning med Elisabeth Fredlund
(6:44 min)
Vältillagad kyckling. Foto: Ingvar Karmhed / Scanpix.

Fläskfilé kan serveras rosa men kyckling ska vara ordentligt genomstekt. Anledningen till det är att trekiner är väldigt sällsynt i fläskkött och kontrollerna är så pass goda, säger Elisabeth Fredlund, mikrobiolog på Livsmedelsverket. Men kyckling är fortfarande ett känsligt livsmedel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".