Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Samhällsprogram i P4 Uppland Sveriges Radio som dyker ner i dagsaktuella ämnen i Uppland, Sverige och...
studio uppland tisdag 18 oktober 2011

Mamma bakom laktos, gluten och känslig mage

Publicerat tisdag 18 oktober 2011 kl 16.00
Per Hellström: "Magen påverkas bland annat av varifrån vi kommer"
(11 min)
Per Hellström, som tål gluten, åt upp bullen. Foto: Cathrin Reth/SR

Gasig, svullen, öm eller ont. Varför blir så många laktos- eller glutenintoleranta, eller bara överkänsliga i magen? Eller är det egentligen vanligare nu än förr?  

Cathrin Reth utmanar tarmarna och fikar sådant som kan reta magen tillsammans med Per Hellström, professor vid institutionen för medicinska vetenskaper vid Uppsala universitet. Han förklarar att detta är en svårutredd gåta...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".