Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Rikard Waje lagar piggvar

Publicerat söndag 26 oktober 2014 kl 12.56
Rikard: Piggvaren skall ligga till sig några dagar innan man lagar den.
(7:55 min)
Nobelbanketten i Blå Hallen, här serveras tryffelstekt piggvar med vintersallad på kantareller och oxsvanstryffelsky. Foto: Claudio Bresciani / TT

Rikard Waje berättar att han senast bjudit sina gäster på piggvar som han bakade hel i ugnen på svag värme under lång tid.

Till detta serverade han sparris, mandelpotatis och hollandaisesås spetsad med chili. Rikard tycker att just helbakad fisk blir extremt saftig.

Gästerna var mycket nöjda men det kanske inte behöver tilläggas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".