Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Bröllopsmiddagen - menyn och gästerna

Publicerat lördag 19 juni 2010 kl 21.32
Kungen hälsade bröllopsgästerna välkomna. Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX.

Bröllopsmiddagen inleddes med att kung Carl XVI Gustav höll ett tal där han hälsade alla gäster välkomna och utbringade sedan en skål.

Ungefär hälften så många var bjudna till middagen som till bröllopsakten i kyrkan. Kungligheter samsades med politiker och enligt sed så anledde de finaste gästerna sist.

Strax före klockan åtta på kvällen anledde gästerna till bröllopsfesten där de fick köa i trappan upp till den nyrenoverade Rikssalen.

Alla får inte plats i Rikssalen utan en del får sitta i ordenssalarna bredvid.

Bröllopsmenyn

Meny

Havskräfta med sommartryffel och tryffelkaviar, citrusmarinerad odlad torsk i blomhölje med gurkgelé och kall grön ärtsoppa med Kalixlöjrom.

Landröding med örttäcke, pocherat vaktelägg, grön sparris och rödbeta från Gotland samt nässel- och ramslökssås

Kalvytterfilé från Stenhammar med rostad schalottenlökskrisp, potatisgratäng med Allerum prästost, tomatterrin, timjanskokta morötter i vitkål och dragonsky

Jordgubbsmousse med rabarberinteriör och vaniljglass och vit choklad

 Vin

Champagne Pommery 2000 Grand Cru

Sancerre Les Pierris 2008 Domaine Roger Champault

Pommard 1: er Cru Epenots 2002 Louis Jadot

Château Simon 2007 Sauternes

Stjärnkocken Stefano Catenacci har tillsammans med brudparet bestämt menyn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".