Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 2

Publicerat lördag 3 januari 2009 kl 07.30

Måndag 5 januari
Fritt
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 6 januari
I år ska jag...
Kjell-Peder Johanson i Luleå

Onsdag 7 januari
Vett och etikett
Ylva Nilsson i Göteborg

Torsdag 8 januari
Samlare
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 9 januari
Om Tro och Kyrkan
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 5 januari
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp - det kan vara allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Uppsala finns Bosse Pettersson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet.  Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se


Tisdag 6 januari
I år ska jag...
Nu är helgerna över och det nya året har börjat på allvar. Just de här dagarna känns ofta lite som en nystart.
Vad ser du framför dig 2009? Har du bestämt dig för en resa, ett rökstopp, ett jobbyte? Hoppas du kunna förverkliga drömmen om en utbildning, ett barn, nya relationer? Eller vet du redan att du måste söka nytt jobb eller flytta?Vad har du på gång, vad vet du ska hända, vad vill du ska ske?

Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå och berätta vad du ska göra i år!
Programmet börjar redan kl 21.03.


Onsdag 7 januari
Vett och etikett
Hur är det egentligen nu år 2009? Är det okej att stoppa kniven i munnen eller att ha mobiltelefonen på bordet? Och vad betyder egentligen uttrycket att ”vattna ut sina gäster”? Varför är det bara vi svenskar som envisas med att ta av oss skorna när vi går på kalas och hur kommer man över sin blygsel när det skall minglas? Karlavagnen tar tempen på vett och etikett och vi bjuder på en tvättäkta butler som har svar på alla dina frågor.

Ring Ylva Nilsson i Göteborg och berätta om när du verkligen gjorde bort dig eller när ditt bordsskick överglänste alla andras med råge!


Torsdag 8 januari
Samlare
Det är dags för Stina Wollter att hålla ett av förra årets löften; att prata med samlare om samlande igen. Är det upplevelser, tillbringare, dekaler som du fyller ditt hem med? Fungerar ditt samlande som en extra krydda eller ett livselixir?
Ring och berätta!


Fredag 9 januari
Om Tro och Kyrkan
Karlavagnen fredag handlar om tro och kyrkan. Eller om att inte tro. Vad tror du på? Finns gud eller är det bara något påhittat? Kan tro vara farligt eller är det tvärtom något vi behöver för att finna mening? Vad är andlighet, samma sak som det kyrkan står för? Eller något helt annat?

I juletider fylls kyrkorna runt om i landet av människor som vill delta i julkrubbor och midnattsmässor. Är du en av alla dessa som vill vara med då? Eller vägrar du gå i kyrkan? Och varför gapar kyrkorna tomma resten av året, eller gör de inte det? Borde kyrkan moderniseras och hitta nya vägar för att locka folk, hur då?
Vad betyder kyrkan för dig? Tycker du kyrkan är gammal och omodern och inte fyller någon funktion längre? Eller känner du trygghet av att den finns? Har du gått ur Svenska Kyrkan eller tycker du det är självklart att betala avgiften till den?

Ring Karlavagnen och Marcus Birro och berätta hur du tänker i frågorna!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".