Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 10

Publicerat lördag 28 februari 2009 kl 07.30

Måndag 2 mars
Fritt
Bosse Pettersson i Uppsala
Programmet börjar kl 22.12.

Tisdag 3 mars
Finland
KjellPeder Johanson i Luleå

Onsdag 4 mars
Lurad eller hjälpt av reklam?
Gäst: reklamforskaren Marie Grusell
Lasse Swahn i Göteborg

Torsdag 5 mars
”När jag blir stor...”
Stina Wollter i Uppsala
Programmet börjar kl 22.12.

Fredag 6 mars
En andra chans...
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 2 mars
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det lyssnarna som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen.  I studion i Uppsala finns Bosse Pettersson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Ring Bosse Pettersson i Uppsala!
Programmet börjar kl 22.12.

Tisdag 3 mars
Finland
I år är det 200 år sedan Sverige och Finland 1809 gick skilda vägar efter att under mer än 600 år varit ett och samma land. Fortfarande har vi mycket gemensamt.
I Karlavagnen ikväll vill vi höra om din relation till Finland! Om dina erfarenheter, dina upplevelser och minnen, dina berättelser från vårt östliga grannland. Och kanske dina frågor.

I Karlavagnsstudion finns i kväll inte bara KjellPeder Johanson utan också Sveriges Radios korrespondent i Helsingfors, Christer Fridén. Christer Fridén har förutom sina egna berättelser och upplevelser förstås också en hel del kunskap om det land han rapporterar från i Sveriges Radio.

Ring till Karlavagnen KjellPeder Johanson i Luleå om ditt Finland!

Onsdag 4 mars
Lurad eller hjälpt av reklam?
Gäst: reklamforskaren Marie Grusell
Ring Lasse Swahn i Göteborg!

Torsdag 5 mars
”När jag blir stor...”
”...ska jag göra så att det blir fred i hela världen”, ”jag ska bli skådespelare, brandman, rik eller hundägare”. Ja, vem har inte fyllt i resten av meningen? Du som står på tröskeln till vuxenlivet, vad svarar du? Vad drömmer du om? Och du som redan är där, hur blev det när du blev stor?

Ring Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 6 mars
En andra chans..
Det är mycket prat om ”Andra chansen” i Melodifestivalen den här veckan...  vi tänkte bara knycka rubriken för kvällen. Har du fått en andra chans i livet? Eller gett någon annan en andra chans? Gick du om gymnasiet på KomVux? Blev du frisk efter en allvarlig sjukdom? Eller kanske fick du en sprucken relation att fungera igen?
Har vi för bråttom att döma människor efter första intrycket? Och för lite tålamod med människor som kanske behöver flera chanser på att komma fötter, eller hamna rätt i livet?

Ring Marcus Birro i Norrköping! Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".