Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
Veckans ämnen i Karlavagnen

Vecka 24

Publicerat lördag 6 juni 2009 kl 07.30

Måndag 8 juni
Sommarminnen från barndomen
Anja Kontor i Uppsala

Tisdag 9 juni
Om du fick vara sommarpratare i radio
Anja Kontor i Uppsala
Programmet börjar eventuellt cirka 21.40.

Onsdag 10 juni
Med händerna i myllan
Stina Wollter i Uppsala

Torsdag 11 juni
Maten vi äter
Stina Wollter i Uppsala

Fredag 12 juni
Den här sommaren...
Marcus Birro i Norrköping

Måndag 8 juni
Sommarminnen från barndomen
Jag minns sommaren då jag mötte min första "kärlek". Till hösten skulle jag fylla nio år och han var en av stugområdets tuffaste killar och var hela tio år. Det skulle visa sig att mina känslor för honom skulle finnas kvar i mitt hjärta tills jag fyllde tretton.

Vilket är ditt starkaste sommarminne från din barndom? Var du besök hos farmor i urskogen? På Barnens Ö? Eller minns du känslan av att sitta med din katt i solen? Se den silverfärgade pälsen glänsa i solen och höra den spinna i gräset. Var du ute och plockade blåbär i skogen när du såg ett litet rådjurskid som lade sig på marken och låg kvar där en stund?

Hände det något livsavgörande, roligt, sorgligt eller väcktes något till liv inom dig ?

Ring Anja Kontor i Uppsala!

Tisdag 9 juni
Om du fick vara sommarpratare i radio
Häromdagen presenterades årets sommarpratare i radio. Om du hade blivit en av dem, vad skulle ditt program handla om? Kanske om en evig hemlighet? Om att leva innerligt, operfekt och bära sin livshistoria med stolthet? Eller om hur det var den gången du rymde till platsen där ensamheten blev till en lyx? Då - när du lät ridån gå ner och vågade sudda ut din sorg. Skulle programmet kanske handla om hur du lyckades frigöra dig från andras förväntningar, när du var med om en speciell resa, eller om en kärleksrelation som fick dig att leva i stunden?

Eller så vill du prata om hur viktigt det är att fortsätta vara lyhörd, inte låta stressen lägga sig som en hinna mellan dig och livet.  Om hur du förverkligade din dröm, överlevde eller levde förr i tiden. Vill du berätta om din hobby? En njutning? Ja, vad skulle ditt sommarprogram innehålla?

Ring Anja Kontor i Uppsala! 

Onsdag 10 juni
Med händerna i myllan
Nu prunkar det och växer i naturen! I rabatter, på kolonilotter, i villaträdgårdar och radhustomter, i balkonglådor och på åkrar, ser vi olika grödor i prydliga rader. Vissa av oss är särskilt förtjusta i att köra ner händerna i jorden och trycka ner plantor och frön och se dem växa.

Vad har du för relation till odlandet? Står du på din barndoms gård och ser ut över samma teg som en gång din anmoder eller anfader, planerar du en japansk trädgård, eller körde du just ner en sättpotatis i rabatten bredvid cykelstället i ditt höghusområde?

Ring Stina Wollter i Uppsala!

Torsdag 11 juni
Maten vi äter
Aldrig tidigare har det skrivits så mycket böcker om mat. Aldrig har vi mer medvetna och upplysta om vad vi stoppar i oss än nu. Samtidigt är vi kanske mer förvirrade än någonsin. Vi läser och hör om E-nummer, tillsatser, fusk och skandaler. Ändå ägnar vi mindre tid och mindre pengar än förr åt just den viktiga maten som vi behöver för att leva.

Vad äter du? Vad tycker du om dagens matvanor och matvaror? Vad lägger du på ditt barns tallrik? Vad gör du för val där i butiken? Handlar du enligt några särskilda principer? Låter du någon annan bestämma vad du ska äta? Elle äter du allt och är glad för det?

Ring Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 12 juni
Den här sommaren...
Vi spinner gärna myter om somrar som har varit och drömmer halva året om sommaren som kommer. Men den är här nu, den efterlängtade årstiden.

Vad hoppas du att just den här sommaren ska ge? En ny kärleksrelation? Mycket blåbär? Ett sommarjobb med goda arbetskamrater och bra lön? Bättre kontakt med din gamla pappa? Tid att rensa ur förrådet? Eller är det mest lugn och ro och sol som hägrar?

Ring Marcus Birro i studion i Norrköping!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".