Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
Veckans ämnen i Karlavagnen

12 - 16 juli

Publicerat lördag 10 juli 2010 kl 00.15

Måndag 12 juli
Hästen
Bosse Pettersson i Uppsala

Tisdag 13 juli
I sommarstugan
Bosse Pettersson i Uppsala

Onsdag 14 juli
Fritt
Bosse Pettersson i Uppsala

Torsdag 15 juli
Min vackraste kroppsdel
Bosse Pettersson i Uppsala
Programmet börjar cirka 21.40.

Fredag 16 juli
Min sommarförvandling – den blir jag utanför Sveriges gränser
eller den som ändå vore dansk
Ylva Nilsson i Göteborg

Måndag 12 juli
Hästen
Det fanns knappt 300 000 hästar runt om i landet när Statistiska Centralbyrån för första gången år 2004 räknade efter. Är du en av dem som förändrat statistiken sedan dess? Har du lämnat storstaden för satsa på en hästgård på landet? Vad är det för dröm du vill leva och vad är det som lockar? Är det samspelet med ett djur, ett lugnare tempo, frihetskänslan i galoppen?
Hur går det att leva på hästar?
Har travsport alltid varit en naturlig del av ditt liv? Lever du invid mulen eller njuter du mest av att vinna pengar på en gångart?
Jobbar du med hästar, pratar du med hästar? Har hästen blivit en livsstil för dig? Hur har det påverkat dina mänskliga relationer? Om du skulle beskriva i ord vad som är så fantastiskt med hästar, vad skulle du säga då?

Ring Bosse Pettersson i Uppsala!


Tisdag 13 juli
I sommarstugan
Vi samlas familj och vänner, barn och barnbarn i sommarstugan år efter år. Generationer möts på en liten yta. Farmor har sin bild av vilka rutiner som ska gälla i sommarstugan - en bild som kanske inte stämmer överens med hur du vill ha det. Och när bilderna krockar, vad händer då?Vad sker i er sommastuga just nu? Är det idyll eller relationstrassel? Och vad står sommarstugan för i ditt liv? Symboliserar den din längtan, eller har du fått ärva en stuga som mest har blivit ett ok att förvalta?
Hur avslappnad eller tryckt stämning du än har i stugan - berätta hur det är för dig just nu.

Ring Bosse Pettersson i Uppsala!


Onsdag 14 juli
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Uppsala väntar Bosse Pettersson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka mejl till karlavagnen@sr.se

Ring Bosse Pettersson i Uppsala!

 
Torsdag 15 juli
Min vackraste kroppsdel
Det kan vara något så oansenligt som dina fötter, ett finger eller något som få har chans att beskåda.
Ikväll vill vi höra om den kroppsdel på dig själv du är mest nöjd med. Är det ett resultat av många års träning du uppskattar ditt axelparti? Är du stolt över din fysiska styrka efter en lång rehabilitering?
Har du förmågan att njuta av något du föddes med?
Har du tagit till skalpellen och vill att alla ska uppskatta din nya pussmunn?
Föredrar du dina ungdomliga drag eller är du stolt över att det syns att du har levat?

Ring Bosse Pettersson i Uppsala och berätta!
Programmet börjar efter Radiosporten, cirka 21.40.

 
Fredag 16 juli
Min sommarförvandling – den blir jag utanför Sveriges gränser eller den som ändå vore dansk
Att åka utomlands på semestern innebär inte bara avkoppling och nya upplevelser. Det ger oss också möjligheten att anamma en helt annan, ny och kanske efterlängtad livsstil. Och vi behöver inte åka många mil. Det räcker med att ta Finlandsfärjan eller åka över Öresundsbron så tycker vi plötsligt att det är toppen med söndagsstängda varuhus. Vi tar gladeligen cykeln istället för bilen, struntar i att skölja av diskmedlet när vi diskar och unnar oss gärna en snaps redan till frukost. Eller?

Vart åker du helst på semestern och framför allt; vem blir du då? Låter du det finska vemodet inom dig få blomma ut, den danska bohemen härja fritt eller så kanske du frimodigt och skämtsamt börjar bryta på norska.

Hör av dig och berätta om din sommarförvandling! (Ja, även italienaren, japanen eller thailändaren inom dig är välkommen att höra av sig).
Ylva Nilsson, som sommartid föler sig mer dansk än svensk, väntar på ditt samtal i Göteborgsstudion.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".