Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
Veckans ämnen i Karlavagnen

19 - 23 juli

Publicerat lördag 17 juli 2010 kl 00.15

Måndag 19 juli
Min sommar på jobbet – därför arbetar jag i sommar
Ylva Nilsson i Göteborg

Tisdag 20 juli
Sommarkurser – vilken kurs går du i sommar?
Ylva Nilsson i Göteborg

Onsdag 21 juli
Fritt
Ylva Nilsson i Göteborg

Torsdag 22 juli
Hemma bäst – Rädd att resa
Ylva Nilsson i Göteborg
Programmet börjar kl 22.12.

Fredag 23 juli
Släktforskarfynd och familjehemligheter 
Ylva Nilsson i Göteborg

Måndag 19 juli
Min sommar på jobbet – därför arbetar jag i sommar
I kväll vill vi att du som jobbar i sommar ringer och berättar hur du har det. Tycker du att det är öken att behöva jobba i juli eller du kanske känner att det bara är skönt och avkopplande att arbeta när chefer och kollegor har dragit på semester?
Och du som har ditt första sommarjobb, du kanske arbetar dag och natt för att få ihop till tågluffen eller världsomseglingen i höst. Eller så har du helt enkelt inte råd att vara ledig i sommar – hur känns det?

Vi som jobbar i sommar kan väl prata om saken!
Maila karlavagnen@sr.se eller ring Ylva Nilsson i Göteborgsstudion, 099/110 80.


Tisdag 20 juli
Sommarkurser – vilken kurs går du i sommar?
Att förkovra sig sommartid står högt i kurs hos allt fler. Ikväll vill vi att du berättar om din kreativa sommar. Vad har du valt att göra? Står du på en klippa och målar akvareller, ska du gå en skrivarkurs, dansa salsa, lära dig väva, segla, spela teater, dragspel eller kanske plugga italienska?

Vad du än har lärt dig i sommar – vilken sommarkurs du än har valt, maila karlavagnen@sr.se eller ring  099/110 80.
Ylva Nilsson väntar på ditt samtal i Göteborgsstudion.


Onsdag 21 juli
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Göteborg väntar Ylva Nilsson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se


Torsdag 22 juli
Hemma bäst – Rädd att resa
Resfeber har vi väl alla lite till mans men vad är det som gör att vissa av oss tycker det är så jobbigt att resa iväg att vi helst av allt stannar hemma? Du som är flygrädd, du som avskyr att bada och sola i grupp. Du som hellre än att undersöka reseförsäkringar, beställa pass, vaccinera dig och packa ned husapoteket stannar hemma för att odla din trädgård, maila karlavagnen@sr.se och berätta om varför semester hemma slår allt annat.

Och du som istället absolut inte vill vara hemma på semestern, du som älskar att resa, eller du som har kommit över din flygrädsla – ring 099/ 110 80 och berätta om hur du lyckades med det.
Den flygrädda Ylva Nilsson väntar på ditt samtal i Göteborgsstudion!
Programmet börjar kl 22.12.


Fredag 23 juli
Släktforskarfynd och familjehemligheter 
Karlavagnen från Göteborg tar upp en favorit i repris från förra sommaren. Den som börjar leta efter sin släkts historia stöter oftast på spännande berättelser om livet förr. Familjehemligheter som det talats mycket tyst om i alla år kommer plötsligt fram i dagens ljus. Det kan handla om föräldraskap som inte var det man trodde, någon i släkten har suttit i finkan, och någon har haft en skamlig sjukdom. Vad har du funnit när du släktforskat?

Hemligheter eller andra spännande berättelser från förr, är ämnet för kvällens Karlavagn som leds av Ylva Nilsson i Göteborg. Maila karlavagnen@sr.se eller ring 099/110 80.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".