Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.

7 - 11 mars

Publicerat lördag 5 mars 2011 kl 02.00

Måndag 7 mars
Henne vill jag bjuda på middag
Ring Anja Kontor i Uppsala!

Tisdag 8 mars
Kvinnoliv i backspegeln
Ring Eva Elke i Luleå!

Onsdag 2 mars
Vad hände sedan?
Sagal Hussein Omar i Göteborg!

Torsdag 3 mars
Om jag fick bestämma...
Ring Stina Wollter i Uppsala!
Programmet börjar efter Radiosporten, ca 22.12.

Fredag 4 mars
Jag samlar på...
Ring Lisa Tilling i Norrköping! 

Måndag 7 mars
Henne vill jag bjuda på middag!
Kvällen före internationella kvinnodagen undrar vi vilken kvinna du skulle vilja bjuda på middag. Är det tjejen på bussen du aldrig vågat prata med? Eller är det din fru sedan 40 år? Är det syrran? Städerskan? Filmstjärnan?

Kanske du skulle vilja tala med fru Obama om hennes vardag. Eller få chansen att åka på utflykt tillsammans med Susanne Reuter.
Kanske vill du bjuda ett helt gäng...?

Ring och berätta om en kvinna som förtjänar en extra guldkant - och vad du skulle vilja bjuda på! Anja Kontor i Uppsala är beredd på 099 110 80 eller karlavagnen@sr.se
Programmet startar 21.40

Tisdag 8 mars
Kvinnoliv i backspegeln
När kvinnor från hela världen idag firar kvinnodagen kan de se tillbaka på en 100-årig kamp för jämlikhet, rättvisa, fred och utveckling. För cirka 100 år sedan instiftades dagen och 1977 rekommenderade FNs generalförsamling ett allmänt firande av en internationell kvinnodag. I många länder är den 8 mars numera en nationell helgdag.

I Karlavagnen idag vill vi veta hur ditt liv som kvinna på 1900-talet sett ut. Du som varit med ett tag, du som är över 65, hur har livet tett sig? Har du deltagit i kampen för ökad jämlikhet? Eller har du kanske varit banbrytare, varit en av de första kvinnorna som...? Har du brutit mönstren, bortsett från könsstereotyperna, slagit dig fri? När du som är född i den första halvan av 1900-talet ser tillbaka - hur har livet förändrats?

Vi vill höra kvinnor över 65 berätta i Karlavagnen idag! Om livet som det var, om livet som det blivit. Om kampen, fördomarna, hindren, möjligheterna. Om det som blivit bättre, om det som är kvar att förändra.

Ring till Eva Elke i Luleå och dela med dig av dina funderingar och erfarenheter! 099 110 80 är telefonnumret. Det går också att maila karlavagnen@sr.se
Programmet startar 21.40

Onsdag 9 mars
Vad hände sedan?
En del berättelser i Karlavagnen dröjer sig kanske kvar hos dig som lyssnar och du undrar vad som hände sen?
Det gör vi också. Så ikväll ringer vi upp några som varit med i Karlavagnen för att höra hur det gick; till Karin och Helena, till Björn och John och några till.
Det kommer att handla om jakten på varg, att bli pappa, att ha garderoben full av kläder och en dröm om att göra en utställning och om att gå ner 80 kg i vikt.

Och du som varit med i Karlavagnen, berätta gärna här på hemsidan vad som hände sen. Vad sa exempelvis grannar och vänner när dom hört dig i radion? Och ring till kvällens program och berätta om människor och berättelser från Karlavagnen du minns, vem vill du höra hur det gått för?

Sagal Hussein Omar är programledare och vi börjar kl 23.07. Telefonnumret är 099 110 80. Du kan också maila karlavagnen@sr.se

Torsdag 10 mars
Om jag fick bestämma...
Hur vill du avsluta den meningen?
Vad skulle du vilja ändra på, rätta till, styra upp? Hur skulle du lösa vissa problem, konflikter eller knasiga företeelser om du fick bestämma?
Låt visionerna och drömmarna flöda!
Kanske har du redan funderat ut hur det här med elpriserna, segregationen, programledarskapet för Schlagerfestivalen, utseendefixeringen och världssvälten skall lösas?
Vill du bli en hyllad författare? Ha råd att resa? Uppväcka de döda?
Eller vill du bara få bestämma över dina tider då du måste vara hemma på helgerna eller hur ofta du får äta bakelser? Ring in och regera tillsammans med Stina Wollter099 110 80! Eller maila karlavagnen@sr.se  Programmet tar vid efter Radiosporten, ca 22.12.

Fredag 11 mars
Jag samlar på...
Att samla på saker är en vanlig hobby bland barn och de kan samla på allt från bokmärken till kapsyler och stenar. Helt enkelt saker som är billiga eller gratis. Men när man blir vuxen så blir man lite bättre på att avgränsa sig och så har man framförallt mer pengar att lägga på sitt samlande. Istället för att samla på alla stenar man kommer över så kanske man inriktar sig på att samla stenar från olika resor.
Men, vad är det som gör att en del samlar på saker? Är du en av dom som samlar på något och inte kan få nog? Vad samlar du på och varför? Eller har du bara svårt för att slänga saker? Och du som lever ihop med en samlare, hur är det? Det är vi nyfikna på i kvällens Karlavagn. Ring till Lisa Tilling i Norrköping, 099 110 80 eller skicka ett mail till karlavagnen@sr.se
Programmet börjar 21.40

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".