Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.

14 - 18 mars

Publicerat lördag 12 mars 2011 kl 02.00

Måndag 14 mars
Vad gör du ikväll?
Ring Bosse Pettersson i Uppsala!
Programmet börjar tidigast kl. 22:12

Tisdag 15 mars
Fritt
Ring Kjell Peder Johanson i Luleå!
Programmet börjar tidigast kl. 22:12

Onsdag 16 mars
Tipsen som gör vardagen enklare och livet roligare
Ring Sagal Hussein Omar i Göteborg!
Programmet börjar tidigast kl. 22:12

Torsdag 17 mars
Innan det faller i glömska
Ring Stina Wollter i Uppsala!

Fredag 18 mars
Längtan utomhus
Ring Ragnar Dahlberg i Norrköping!
Programmet börjar tidigast kl. 22:12

Måndag 14 mars
Vad gör du ikväll?
En afton som denna, så här i mitten av mars, vad har du för dig? Något högst vardagligt som att packa matlådan, träna, slappa, se på gamla TV-serier? Eller har din dag varit ovanligt ovanlig? Har du varit på en anställningsintervju? Kommer barnbarnen äntligen på besök snart? Förbereder du ett giftermål? Fejar du inför våren? Vad tänker och vad känner du just i afton?

Ring Bosse Pettersson och berätta! 099-110 80
Programmet börjar efter Radiosporten, tidigast kl 22.12.

Tisdag 15 mars
Fritt
När ämnet är fritt i Karlavagnen är det du som lyssnar som bestämmer vad som ska tas upp, och det brukar variera mellan allt från politik till relationer. Det kan vara något du funderat länge på eller något som hänt under dagen. I studion i Luleå väntar Kjell Peder Johanson för att lyssna och för att vrida och vända på ämnet. Är det trångt i slussen kan du också skicka e-post på adress: karlavagnen@sr.se

Ring Kjell Peder Johanson i Luleå! 099-110 80
Programmet börjar efter Radiosporten, tidigast kl 22.12.

Onsdag 16 mars
Tipsen som gör vardagen enklare och livet roligare

Har du kommit på ett sätt att slippa hjärtklappning i bilkön? Vet du hur hur man blir av med bananflugor? Har du tips om formuleringar som fungerar när man söker jobb? Delad glädje är dubbel glädje. I Kvällens Karlavagn ägnar vi oss åt att göra livet lite lättare, enklare och roligare med hjälp av lyssnarnas allra bästa tips.

Ring in till Sagal Hussein Omar099-110 80 och berätta om vad du kommit på som gör vardagen lite enklare. Du kan också maila in på karlavagnen@sr.se eller skicka ett sms, skriv srkarla i ett ord, mellanslag och ditt meddelande. Numret är 722 50.
Programmet börjar efter Radiosporten, tidigast ca 22.12.

Torsdag 17 mars
Innan det faller i glömska

En händelse, en person, ett ord, ett ljud eller en doft, en tradition, en ritual, ett hantverk, en plats, en lek, en sång - eller kanske ett sätt att vara... Vill du påminna om hur det luktade på bakgården när det piskades mattor en varm sommardag? Hur din barndoms TV-spel funkade och såg ut? När hela familjen + hundar + proviant för en vecka nödvändigtvis skulle knös in i ett fordon för gemensam semester? Hur det låter när nån ropar "Maten är klaaaaaar!" från balkongen?
Vill du berätta om ett yrke på utdöende? Eller prata om en ton som saknas i det offentliga rummet?

Ring Stina Wollter innan du glömmer vad du vill minnas! 099-110 80

Fredag 18 mars
Längtan utomhus

Nu börjar vi kunna ana att våren är på väg och många av oss har längtat till att återigen kunna tillbringa dagarna utomhus. Att hitta kraft i naturen helt enkelt. Vad gör du ute när det börjar våras? Är det trädgården som hägrar kanske, med grävning i landet och sådd? Eller är det skogen med alla dofter du saknat mest? Kanske packar du picknick-korgen med kaffe och mackor och drar ut till kusten och tittar på havet och fåglarna?

Ring Ragnar Dahlberg och berätta vad du gör utomhus när det våras!
099-110 80

Programmet börjar efter Radiosporten, tidigast kl 22.12.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".