Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.

7-11 november

Publicerat lördag 5 november 2011 kl 02.00

Måndag: Överlevare
Ring Anja Kontor i Uppsala!

Tisdag: Varför blev du det du blev?
Ring Kjell Peder Johanson i Luleå!

Onsdag: Alltinget
Ring Lasse Swahn i Göteborg!

Torsdag: Hur ser din längtan ut just nu?
Ring Anja Kontor i Uppsala!

Fredag: Beslutet som förändrade livet
Ring Lisa Tilling i Norrköping!


Måndag 7 november
Överlevare

Den här kvällen handlar om livskraft. Är du en som har klarat dej mot alla odds fast du inte trodde att du skulle klara det? Har du överlevt krig, naturkatastrofer, omänskliga villkor, förtryck, sjukdomar, olyckor, missbruk? Vad var det som gjorde att du överlevde? Hur är det efteråt? Hur har den erfarenheten ändrat ditt liv?
Ring 099-110 80 till Anja Kontor i Uppsala eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se!
Programmet börjar 22.12.


Tisdag 8 november
Varför blev du det du blev?

Vägarna till yrkesvalet kan ibland vara långa och outgrundliga - ibland är de solklara och spikraka...
Hur kommer sig att du blev just det du blev, varför jobbar du med det du gör? Är ditt yrke nåt du drömt om sen du var barn, något som du inspirerats till av någon annan, något du valt på grund av erfarenheter du gjort i livet? Känns ditt jobb helt rätt, gör du det du vill eller hade du hellre gjort något helt annat? Har du lyckats byta yrke för att få jobba med det du verkligen vill? Eller har du tvärtom tvingats sluta med favoritjobbet för att i stället jobba med annat? Har du planerat yrkesvalet noga eller är det något du halkat in på av en slump? Var det någon annan som fick in dig på spåret? Har det varit enkelt - eller har du varit tvungen att kämpa för att få bli det du ville?
Ring till Kjell Peder Johanson i Luleå099-110 80 eller e-posta till karlavagnen@sverigesradio.se och berätta om vägen till ditt jobb!
Programmet börjar 21.45.


Onsdag 9 november
Alltinget

Alltinget i Karlavagnen är en mötesplats mellan vetgiriga lyssnare och en kunskapspanel från Göteborgs Universitet och Chalmers.
I samtal diskuteras de mest varierande frågor. Allt från de mer vardagliga funderingarna till stora existentiella frågor har sin plats i Alltinget. Inte minst lyssnarnas erfarenhet och synpunkter har en given plats i dessa sena samtalsdiskussioner.
Programledare är Lasse Swahn i Göteborg. Hör av dig till honom och panelen med din fråga på 099-110 80 eller e-posta till karlavagnen@sverigesradio.se!
Programmet börjar 21.45.


Torsdag 10 november
Hur ser din längtan ut just nu?

Längtar du efter tvåsamhet? Efter att få bli sedd? Längtar du efter att äntligen få se in i dig själv? Kanske tog det dig 10 eller t o m 40 år att våga titta efter? Skulle du vilja lära dig ett nytt språk, längtar du efter friska dagar, vilt sex eller att få sova ut? Söker du nya upplevelser eller mer vanlighet? Längtar du efter samma sak nu som när du var yngre? Om vi hakar på trenden med omedelbar tillfredsställelse, vad händer med vår längtan då? Vad har det för betydelse om vi får allt vi drömmer om?
Ring Anja Kontor i Uppsala099-110 80 eller e-posta till karlavagnen@sverigesradio.se och berätta!
Programmet börjar 21.45.


Fredag 11 november
Beslutet som förändrade livet

Var det verkligen så här livet skulle bli?
Den frågan ställer sig nog de flesta då och då. Oftast kommer vi nog fram till att det mesta faktiskt är rätt så bra. Men ibland kan man ha en känsla av att ha kört fast totalt. Då kan det kanske vara läge att gå vidare och hitta på något nytt. Att gå den där utbildningen, att säga ja till den nya kärleken eller vad det nu kan vara.
Ring Lisa Tilling i Norrköping099-110 80 eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se och berätta om beslutet som förändrade ditt liv!
Programmet börjar 21.45.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".