Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
Fredag 3 februari

Maten i mitt liv

Publicerat fredag 3 februari 2012 kl 02.00
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Det går trender i det mesta, även i mat. Just nu är Rawfood hett, dvs ekologiska grönsaker och frukt som värms upp bara till 42 grader för att bevara alla näringsämnen. Rawfood-vågen med Hollywood i spetsen har anhängare som Uma Thurman, David Bowie, Prince, Sting, Pierce Brosnan, Demi Moore m fl.

Gi-dieten där man äter fett och proteiner men inte kolhydrater är fortfarande populär, precis som LCHF-dieten som också handlar om att äta mer fett och mindre kolhydrater.

Hur tänker du kring mat? Bryr du dig om vad du stoppar i dig? Hur många dieter har du provat och fungerade någon av dom?

Eller är du en livsnjutare som gärna äter allt? Vilken är i sådana fall den mest minnesvärda måltiden du inmundigat?

Ring Lisa Tilling i Norrköping och berätta hur du ser på mat, tel 099-110 80. Eller mejla karlavagnen@sverigesradio.se!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".