Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges största samtalsrum. Ring 099-110 90.
Sommar 2013

Politiska veteraner i Karlavagnen

Publicerat måndag 17 juni 2013 kl 11.37
Lars Leijonborg, Inger Davidsson, Maria Wetterstrand, Margareta Winberg, Lars Ohly, Anders Björck, Lena Hjelm-Wallén, Olof Johansson. Foto:Linn Elmstedt.

När politikerveckan pågår i Almedalen i Visby, kan lyssnarna prata politik och vardagsfrågor i Karlavagnen med tidigare partiledare och ministrar.
  – Att lyssna till folkets röst sker bäst i Karlavagnen, säger Anders Björck, före detta moderat försvarsminister.
 

Anders Björck, Lena Hjelm-Wallén, Olof Johansson, Lars Leijonborg, Margareta Winberg, Inger Davidsson, Lars Ohly och Maria Wetterstrand gästar programledaren Björn Häger i studion i Stockholm och pratar med lyssnarna om samhällsfrågor. De kommer också dela med sig av både anekdoter och erfarenheter från sitt liv i politiken.

– I Almedalen är det politikerna som talar och gör utspel. I Karlavagnen är det tvärtom – det är politikerna som lyssnar. Vi vill prata om de frågor som diskuteras på Gotland på en jordnära nivå, utifrån hur lyssnarnas verklighet ser ut, säger Björn Häger, känd radiojournalist och författare som leder samtalen i Karlavagnen.

Karlavagnen Almedalen sändes första gången förra året under Almedalsveckan. Programmen tar avstamp i ämnen som under dagen varit aktuella vid t ex seminarier på Gotland men pratar om dem på Karlavagnsvis.

 Det kan vara ämnen/frågor som ”Civilkurage- vågar du säga ifrån”, ”Hur är det i skolan idag” eller ”när du gick i plugget”. ”Hur vill du ha det på ålderns höst”, ”Åldersdiskriminering - spelar åldern någon roll”.

– Vi politiker lär oss att leverera ”oneliners”,  korta uttalanden, men jag föredrar det här programmet där vi verkligen får prata med folk, säger Maria Wetterstrand, tidigare språkrör för Miljöpartiet.

– Jag ser fram emot fina och spännande samtal med lyssnarna, säger tidigare civilminister Inger Davidsson, Kristdemokraterna.

Här är bisittarparen under Almedalsveckan:
Måndag 1 juli: Inger Davidsson och Lena Hjelm-Wallén
Tisdag 2 juli: Olof Johansson och Lena Hjelm-Wallén
Onsdag 3 juli: Inger Davidsson och Margareta Winberg
Torsdag 4 juli: Lars Leijonborg och Maria Wetterstrand
Fredag 5 juli: Anders Björck och Lars Ohly

Karlavagnen Almedalen produceras av produktionsbolaget SMTRadio.

Sändningstid:
Karlavagnen Almedalen
måndag till torsdag kl. 21.40–24.00 och fredag 21.06-24.00 med start den 1 juli. Programmet finns även för efterhandslyssning på sverigesradio.se  och i appen Sveriges Radio Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".