Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radio Örebros morgonprogram.

Skapandet av Frukostbakelsen

Publicerat torsdag 28 januari 2010 kl 10.11
1 av 3
Frukostbakelsen. Foto: Sandra Nielsen/SR.
2 av 3
Fredrik Haglund hjälper till och dekorerar Frukostbakelsen. Foto: Sandra Nielsen/SR.
3 av 3
Frukostbakelser redo att ätas upp. Foto: Sandra Nielsen/SR.

Sandra och Matias ville inte vara sämre än skolan i Örebro som lanserat en egen bakelse. Så Matias skickade iväg Sandra till bageri Bullvivan för att skapa en alldeles egen Frukostbakelse. Till sin hjälp hade hon Fredrik Haglund som hjälpte till med själva bakelsen och hans kollega som skapade den dekorativa frukostmackan på toppen.

Om du själv vill bjuda på en Frukostbakelse så kommer här receptet:

* 1 styck färdig lång sockerkaksbotten som du delar i tre lager.
* Vaniljkräm som du spritsar på bottenskivan och lägg sedan på en till botten.
* Färdigvispad grädde + smält choklad, vispa ihop detta och bred det på tårtan.
* Lägg frusna hallon ovanpå chokladgrädden och lägg på den sista skivan sockerkaka.
* Bred på ett tunt lager grädde som marsipanen kan fastna på.
* Lägg på den tillplattade blåa marsipanen och skär upp bakelserna i valfri storlek.
* Det enda som saknas nu är Frukostmackan på toppen - tillverka den av lite olika färger marsipan.

Nu ska du ha en utsökt Frukostbakelse att servera till frukostkaffet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".