Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Mandariner i kryddig sockerlag

Publicerat fredag 12 december 2008 kl 08.52

Om du gillar vuxna smaker kan du ta med skalet på mandarinen. Om inte så kan du skala den innan du skickar den. Kom bara ihåg att skiva dem riktigt tunt. Använd en vass kniv så går det lättare. 6 fina mandariner, helst ekologiska. Servera med glass eller en bit paté. Men inte båda samtidigt. Eller en god chokladmousse.

Kryddlag:

  • 2 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • 1/2 msk pressad citron
  • 1 kryddnejlika
  • ½ kanelstång
  • 1 stjärnanis

Koka upp alla ingredienser till lagen och låt puttra 5 minuter. Tvätta mandarinerna noga. Gärna med varmt vatten och lite diskmedel. Skär dem i tunna skivor. Lägg ner skivorna i lagen och låt puttra en minut. Dra kastrullen av spisen och låt svalna. Låt marinera i kyl över natten eller längre.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".