Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Mulled cider (Mullig cider)

Publicerat torsdag 18 december 2008 kl 14.40

När du tröttnat på glöggen är det dags att mulla en cider. Den är godare, friskare och gör dig så mycket gladare.

Om du vill ha en alkoholsvag cider använder du äppeljuice och bara så mycket calvados att det täcker kryddorna. Eller så krossar du kryddorna och låter dem dra i enbart juice över natten.

Ingredienser:
2 dl calvados
1/2 tsk svartpepparkorn
4 kryddnejlikor
2 stjärnanis
2 kanelstänger
10 cm tunt skivad ingefäraskal av ½ apelsin det vita noga bortskuret sedan strimlat
1 l torr cider eller äppeljuice
2-4 dl farinsocker eller ljust muscovadosocker

Gör så här:
Tvätta ingefäran noga och skiva den tunt. Blanda kryddor och sprit i en liten skål. Täck över med plastfolie. Låt ligga och dra över natten.

Hetta upp cider och kryddblandning under lock. Dra av värmen och låt stå och dra minst 45 minuter.

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".