Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Thailändska bananpannkakor med kryddor

Publicerat fredag 16 januari 2009 kl 09.15

När man är sjuk ska man få bli matad med snäll mat som inte är alltför betungande att laga för vårdaren. Om man steker pannkakor i teflonpanna och håller igen på fettet är de rena rama smalmaten. Servera en god soppa först om du är riktigt hungrig. Ingredienserna till de här pannkakorna finns nästan alltid hemma. Bananen kan ersättas av äpple.

3 dl vetemjöl
3 dl lättfil
3 ägg
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk olja
1/2 tsk nystött kardemumma
1 krm mald kryddnejlika
1 tsk finrivet citronskal
1 tsk socker
1/2 tsk salt
2-3 små fasta bananer
smör till stekning
Till servering: fruktsallad

Vispa samman mjöl och fil. Vispa ner äggen och rör ner bikarbonat, bak-pulver, kryddor, socker och salt. Smeten ska inte stå och svälla som vanlig pann-kakssmet. Skala och skiva bananerna tunt.

Stek plättarna i teflonpanna på medelhög värme i rikligt med smör.

När plättarna börjat stelna är det dags att lägga ett par bananskivor på varje plätt. När plättarna stelnat helt är det dags att vända dem.
Färdiga plättar kan hållas varma under folie i ugnen men de smakar bäst om de äts bums.


Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".