Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Asiatiska mingelparisare

Publicerat tisdag 24 februari 2009 kl 11.15

Miniparisare kan lagas med vilken smaksättning som helst. Kanske en italiensk variant med pesto i smeten? Ersätt då kokosen med ströbröd, det blir lugnast så ...

Toppas med limeklyftor och färsk koriander.

Lisa Förare Winbladh lagade dessa mingelparisare i vårt kök på SR Sörmland.

Portioner: 6
Tid: 20 minuter + tid att svälla

1 msk fisksås
1 msk ljus soja
1/2 dl kokosflingor
2 msk mjölk eller grädde
1 msk finriven ingefära
1 msk finhackat citrongräs eller 1/2 msk finrivet limeskal
1 klyfta vitlök, pressad
1/2 -1 msk röd curry
250 g fläskfärs
1 baguette, gärna dagsgammal
rapsolja eller jordnötsolja till stekning

Till servering:
Limeklyftor
Färsk koriander

Rör samman fisksås, soja, kokos och mjölk. Låt svälla 5-15 minuter.
Blanda samman alla övriga ingredienser till färsen. Låt gärna stå i kyl ca 1 timme eller 2 så blir färsen extra saftig och smakrik.
Skär baguetten i tunna skivor. Mura fast färsen med en gaffel.
Stek parisarna i olja på båda sidor (börja med färssidan neråt. De ska vara vackert gyllenbruna.
Pressa lime över precis före servering. Dekorera med korianderkvistar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".