Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Chokladpudding

Publicerat torsdag 26 februari 2009 kl 16.14

Löjligt lättlagad och förvånansvärt smal - chokladpuddingen är den perfekta efterrätten.

Använd gärna en dyr delikatesskakao som Valrhona, det blir ännu godare.

Variera kryddningen efter eget huvud.

Portioner: 4

Tid: 15 minuter + ett par timmar i kyl

1/2 vaniljstång
1/3 tsk mald kardemumma
1 dl kakao, gärna av dyrare sort
5 msk (3/4 dl) Maizena majsstärkelse
6 dl gammeldags mjölk
1 dl mörkt muscovadosocker eller farinsocker

Till servering:
Pistaschmandel och hackad pistaschmandel

1. Snitta vaniljstången på längden. Skrapa ur märgen. Spara skidan till andra köksövningar. Vispa samman vaniljmärg och alla övriga ingredienser i en tjockbottnad kastrull.

2. Sjud upp på medelvärme under omrörning tills krämen tjocknat ordentligt och puttrat ett par minuter.

3. Häll upp i portionsformar som sköljts med kallt vatten. Låt svalna, plasta in och kyl i minst tre timmar eller över natten.

4. Stjälp upp formarna på en tallrik och arrangera med pistaschmandel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".