Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Garam masalakyckling

Publicerat fredag 6 mars 2009 kl 08.31

Varje gång jag inte vet vad jag ska laga till middag blir det kyckling. Förmodligen för att den går att variera i det oändliga och snällt går med på alla tänkbara kulinariska upptåg. Gör gärna dubbel sats och ät resten kallt med en sallad.

Om du har bråttom använder du kycklinglårfilé, skär i stora munsbitar, marinerar i bara en halvtimme. Då räcker det med en dryg kvart i ugnen. Eller så steker du bitarna i en panna på spisen. Räkna med 150 g lårfilé per person.

4 stora kycklinglår (gärna Bjäre eller Bosarp)

Marinad:
2 msk garam masala
1/2 pkt saffran
2 klyftor vitlök, pressade
3/4 msk salt
1 tsk ljust muscovadosocker eller farin
2 msk pressad citron
1/2 msk finrivet citronskal
2 msk rapsolja
1/2-1 msk sambal oelek

Till servering:
Basmatiråris
Kokta gröna bönor med kryddig yoghurt
Morotssallad
Tjockyoghurt med vitlök och mynta

1. Stycka låren i sammanlagt 8 delar. Blanda alla ingredienser till marinaden i ett ugsnfast fat eller kraftig plastpåse och vänd runt kycklingbitarna i den. Lossa gärna skinnet lite här och var och gnugga in marinad under.

2. Låt stå och samla smak i kylen minst en timme. Vänd gärna runt en gång under marineringen.

3. Värm ugnen till 225°C och stek kycklingbitarna ca 25-35 minuter. Kontrollera att kycklingen är klar genom att sticka djupt i köttet. Saften som rinner ut ska vara klar och kycklingköttet ska inte vara rött.

Lisa Förare Winbladh, redaktör

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".