Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Ärtdipp med äpple

Publicerat torsdag 12 mars 2009 kl 12.07

Den här dippens saga började så här: Det var en gång en dietiststuderande som var så rysligt rädd för fett. Alltså kom hon på det klipska att byta ut hälften av avocadon i guacamole mot mixade ärtor. Det blev ganska gott. men det blev faktiskt ännu godare den gång hon glömde köpa avokado. Däremot låg det ett äpple i fruktskålen.
Vips så var en ny rätt uppfunnen. Visserligen har säkert hundratals andra i sin enfald trott att just de kommit på rätten. Men ibland är det skönt att leva i lycklig okunskap.

Portioner: 4
Tid: 10 minuter

1 litet syrligt grönt äpple, helst granny smith 
3 dl halvtinade gröna ärter 
1 msk finhackad färsk mynta 
1 tsk koriander 
1 tsk spiskummin 
1 stor klyfta vitlök 
1 tsk finrivet limeskal 
1/2 msk pressad lime 
1 dl gräddfil
grön tabasco
salt, socker

1. Skala äpplet och skär i bitar. Kör alla ingredienser utom gräddfilen till fint mos i matberedare.

2. Vänd ner gräddfilen. Smaka av med tabasco, lime, salt och socker.

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".