Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Det döda äggets återuppståndelse

Publicerat torsdag 9 april 2009 kl 08.42

Portioner: 4

Tid: 10 minuter

Det här är ett smart sätt att göra av med överblivna ägg efter påsk eller annan äggkokningsorgie.

  • 6 filéer fin sardell
  • 2 msk kapris
  • 1 msk finhackad schalottenlök eller 2 msk gräslök
  • ev lite färsk finhackad timjan
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl Kesella (10%), rumstempererad
  • 1 1/2 dl olivolja, gräsig och smakrik
  • 4 hårdkokta ägg
  • nymald svartpeppar

1. Se till att alla ingredienser är rumstempererade. Finhacka sardeller och kapris. Rör sakta ner olivoljan några droppar i taget.

2. Vänd ner i kesellan tillsammans med lök och senap. Smaka av med svartpeppar.

3. Skala äggen hacka dem grovt. Blanda ner i såsen. Låt stå och samla smak, gärna en timme.

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".