Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
I P4 Sörmland hör du det senaste som händer i länet. Du får aktuella intervjuer, trafik och väder blandat...

Aprikossoppa med ingefära, mynta och lime

Publicerat fredag 12 juni 2009 kl 08.42

Jag har en märklig kärlek till vissa konserverade frukter. Inte minst att använda dem till snabba desserter. Lite ingefära och lime lyfter smaken.

Du behöver inte använda alla ingredienser, experimentera dig fram!

Receptmakare: Lisa Förare Winbladh

Portioner: 4-6

Tid: 15 minuter+1 timme i kyl

2 stora burkar konserverade aprikoser, med spad
5-8 dl exotisk nektar, spädd
1 dl sött vitt vin
1 msk finriven ingefära
skal av 1 lime
saft av 2 lime

Till servering:
Finstrimlad mynta eller en gnutta torkad
4 färska nektariner eller färska bär

1. Kör alla ingredienser i mixer till helt slätt mos.

2. Kyl i frys tills soppan är riktigt kall och servera i kylda glas eller skålar. Dekorera med klyftor av nektarin eller färska bär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".