Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Låtarna som gått vidare till länsfinal!

Publicerat måndag 2 maj 2011 kl 08.15
Televju finalbesked: Chapel Hill - DiTo
(2:40 min)
1 av 6
Kill! Kill! Pussycat! Länsfinalister i Svensktoppen nästa 2011.
2 av 6
3 av 6
Don’t Blame The Dog. Länsfinalister i Svensktoppen nästa 2011.
4 av 6
Dito. Länsfinalister i Svensktoppen nästa 2011.
5 av 6
Susanne Fellbrink. Länsfinalist i Svensktoppen nästa 2011.
6 av 6
Susanne Bertlin. Länsfinalist i Svensktoppen nästa 2011.

Nu avslöjar vi vilka låtar som har gått vidare till Länsfinalen av Svensktoppen nästa 2011!

Vilket bidrag som vinner avgörs i samband med en direktsändning från Centraltorget i Ånge den 27 maj. Men redan nu på fredag kommer man att kunna börja rösta via telefon då alla bidrag presenteras Efter tre i P4 Västernorrland och här på hemsidan.

Under denna vecka så kommer alla artister att besöka radiohuset för intevjuer, fotografering och dessutom kommer alla bidrag att spelas in på nytt för att ge alla samma förutsättningar. Vi kommer att rapportera om allt som sker här och på vår facebook-sida.

Och finalisterna är ...

Låt: The Devil’s here to stay
Artist: Kill! Kill! Pussycat!

Kill! Kill! Pussycat! beskriver sig själva som ett rock'n'roll band från Ånge. Banet bildades i slutet av september 2010 och härstammar från spillrorna av två tidigare Ångeband; "The Bushmills" & "Jack Action". Bandmedlemmarna är mellan 18 och 25 år och spelade in sin första demo i mitten av februari.

Det är med välkammade luggar och rock n' roll full av inlevelse som de vill ta sig an Sverige!


Låt: Too young
Artist: Don't blame the dog

Don’t blame the dog består av Daniel Murberg, Isabel Neib, Erik Antonsson och Elin Håsäther från Sundsvall. Bandet startades som ett projektarbete i gymnasiet och sedan dess har bandet spelat förband till Carl Norén och håller just nu på med ett album.

De tycker att texten är det viktigaste i låtarna och inspireras av allt som händer runt omkring dem i vardagen.

De vill inte klassas som någon särskild genre, men skulle sätta en etikett på sig själva så är det nog "vemodspop" enligt bandmedlemmarna.


Låt: Chapel Hill
Artist: Dito

Bandet har rötter i Kovland utanför Sundsvall och består av Susanna Eriksson och Ida Vesterlund. De träffades 2010 då de båda gick på singer/songwriter-linjen på Kulturama i Stockholm.

Enligt dem själva var det "kärlek vid första tonen" och de två fann varann både i musiken och i vänskap. Namnet på duon uppkom efter att Ida skrivit ett sms till Susanna som löd:

"Jag tycker om dig tusen", varefter Ida fick svar: "Dito"


Låt: Hela världen exploderar
Artist: Susanne Fellbrink

Susanne Fellbrink beskriver sig själv som en mångsysslare som går sina egna vägar. Enligt Susanne så är det inte mycket som kan stoppa henne när hon bestämt sig för något hon vill göra! Och hon vill mycket. Hon har gett ut en barnskiva med egna låtar och en barnbok, hon har startat en showgrupp och drivit egen festlokal i Sundsvall.

Susanne vill helt fokusera på musiken, följa sitt hjärta och förverkliga sina drömmar!


Låt: En ängel kom till mig
Artist: Susanne Bertlin

Susanne Bertlin är sångerska/sånglärare och jobbar i Sundsvall. Hon har sjungit i många år men aldrig spelat/skrivit eller framfört eget material offentligt tidigare.

På fritiden är Susanne engagerad i ett flertal ideella föreningar och sammanhang och jobbar för att unga musikaliska talanger ska få möjlighet att få synas och utvecklas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".