Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

Tävlingsplan

Publicerat måndag 22 mars 2010 kl 09.00

Nya artister efter lyses! Nu startar SR Gävleborg jakten på finalister till vår sångsolisttävling. Tävlingen som kan ta dig rakt in på Svensktoppen.

Så här går det till:

Nu är det dags att rulla igång säsong tre av Svensktoppen nästa! Tävlingen med ett pris som inte kan köpas för pengar - möjligheten att som helt okänd artist kunna kvala in på Svensktoppen!

Vi söker artister som är bosatta eller verksamma i länet, du får inte vara inspelad, marknadsförd eller kommersiellt utgiven på något skivbolag och för att delta måste du ha fyllt 16 år. Endast orginalmusik skall framföras och kan man inte skriva musik själv så står det fritt att anlita någon som kan.

Vi söker med start 22 mars till och med den 30 april.

En kompetent jury utser sedan sammanlagt 12 finalister som tävlar i direktsänd radio under Sommarkväll i Gävle 7, 14, 21 juli med final den 28 juli.

Den som tar hem vinsten den 28 juli och  tävlar vidare i Svensktoppen nästa möter 24 andra artister/band och över en miljon radiolyssnare. Svenska folket och P4:s alla lyssnare väljer ut de tio finalisterna som går till den stora finalen på Liseberg i Göteborg söndagen den 21 augusti.

Under de två år tävlingen funnits har mängden bidrag från nya artister och låtskrivare ökat markant. Engagemanget och intresset har visat sig stort. Musik betyder något och kanske kommer nästa stora svensktoppsartist från Gävleborgs län!.

Juryn gör bedömningen utifrån fyra viktiga egenskaper:

MUSIKALITET:

Här bedöms helt enkelt den musikaliska kvaliteten, tonsäkerhet, sångteknik, fömågan att tolka en text och musikaliskt uttryck.

ORIGINALITET:

Här påverkas bedömningen av artistens förmåga att skapa ett eget sound eller någon annan ingrediens i utförandet som uppfattas som eget och orginellt.

SCENISK FRAMSTÄLLNING:

Här bedöms artistens scenframträdande och närvaro vid liveframträdande. (Delfinal)

PUBLIKKONTAKT OCH UTSTRÅLNING:

Artistens förmåga att skapa kontakt med publiken och dess reaktioner. Även artistens tilltal till publiken i form av kroppsspråk, scenspråk och mellansnack tas i beaktande av juryn. (Delfinal)

Alla 12 finalisterna kommer att porträtteras i SR Gävleborg så att våra lyssnare får höra mer om finalisterna. De tolv sångarna går till tre direktsända delfinaler och final på Sommarkvällars stora scen på Slottstorget i Gävle.

Under delfinalerna och finalen sjunger finalisterna till liveband. Det ges möjlighet till repetition med bandet samt individuell coachning av sångcoach Ulrika Bejier innan delfinalerna.

I varje delfinal tävlar 4 artister.

Anmälningsunderlaget skickar du till nedanstående adress senast 30 april 2010:

Sveriges Radio Gävleborg

Svensktoppen Nästa

Box 6702

801 74 Gävle

Eller till mail: svensktoppennasta.gavleborg@sr.se

Om du mailar ditt bidrag så skicka musiken i MP3-format.

Frågor?

Ring eller maila:
Ulrika Beijer ulrika.beijer@sr.se
tel: 073-642 03 67

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".