Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/

SR Gävleborg söker nya talanger!

Publicerat onsdag 15 april 2009 kl 16.15

Nu startar SR Gävleborg jakten på finalister till vår sångsolisttävling. Tävlingen som kan ta dig rakt in på Svensktoppen.

Så här går det till:

En jury utser sammanlagt 12 finalister och går du vidare så tävlar du live på Sommarskvällars stora scen på Slottstorget i Gävle. 70 000 radiolyssnare hör dig tävla eftersom P4 Gävleborg direktsänder både delfinalerna och finalen.

Blir du finalist och tävlar vidare i Svensktoppen nästa möter du 24 andra artister/band och över en miljon radiolyssnare. Svenska folket och P4:s alla lyssnare väljer ut de tio finalisterna som går till den stora finalen på Liseberg i Göteborg söndagen den 23 augusti.

Du måste vara född 1993 eller tidigare för att få delta och du ska bo eller vara uppväxt eller verksam i vårt län.

Du får inte vara inspelad, marknadsförd eller kommersiellt utgiven på något skivbolag.

Du får endast tävla med musik som är nyskriven, alltså musik som inte finns inspelad och utgiven tidigare – inga covers.

Senast den 29 maj ska du ha skickat in ditt bidrag.

I början av juni börjar SR Gävleborgs jury att lyssna på alla bidrag. Juryn tar ut sammanlagt 12 finalister.

Juryn gör bedömningen utifrån fyra viktiga egenskaper:

MUSIKALITET:

Här bedöms helt enkelt den musikaliska kvaliteten, tonsäkerhet, sångteknik, fömågan att tolka en text och musikaliskt uttryck.

ORIGINALITET:

Här påverkas bedömningen av artistens förmåga att skapa ett eget sound eller någon annan ingrediens i utförandet som uppfattas som eget och orginellt.

SCENISK FRAMSTÄLLNING:

Här bedöms artistens scenframträdande och närvaro vid liveframträdande. (Delfinal)

PUBLIKKONTAKT OCH UTSTRÅLNING:

Artistens förmåga att skapa kontakt med publiken och dess reaktioner. Även artistens tilltal till publiken i form av kroppsspråk, scenspråk och mellansnack tas i beaktande av juryn. (Delfinal)

Alla 12 finalisterna kommer att porträtteras i SR Gävleborg så att våra lyssnare får höra mer om finalisterna. De tolv sångarna går till tre direktsända delfinaler och final på Sommarkvällars stora scen på Slottstorget i Gävle.

Under delfinalerna och finalen sjunger finalisterna live till Sveriges Radios Sommarkorkester. Det ges möjlighet till repetition med Husbandet samt individuell coachning av sångcoach Ulrika Bejier dagen innan delfinalerna.

Frågor?

Ring eller maila:
Ulrika Beijer ulrika.beijer@sr.se
tel: 073-642 03 67

Leif Eriksson leif.eriksson@sr.se
tel: 073-056 71 13

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".