Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Spännande berättelser för dig som är ung. Lyssna!

Ankans French Toast från Agnes 12 år

Publicerat onsdag 6 oktober 2010 kl 17.24
1 av 15
2 av 15
Allt som behövs till toasten
3 av 15
Tittar till receptet
4 av 15
Första decilitern mjölk
5 av 15
Och andra decilitern mjölk
6 av 15
Vispa!
7 av 15
Vaniljsocker är gott
8 av 15
och en nypa kanel
9 av 15
Visp visp
10 av 15
Dela formbrödet på tvären så att det blir trekanter
11 av 15
I med brödet i äggmjölkröran bara!
12 av 15
Vänd runt - det ska kladdas på alla sidor!
13 av 15
Stek brödet med smör i stekpannan
14 av 15
Vänd vänd pet pet - akta fingrarna
15 av 15
Mumsfillibabba! Lite strössel skadar aldrig!

Mitt bästa recept: Ankans French Toast

"2 ägg, 2 dl mjölk, 1 tsk vaniljsocker, 1 nypa kanel. 4 formfranska. Knäck äggen i en bunke. Blanda i mjölk, vaniljsocker och kanel. Rör om. Skär formfranskan på snedden så att du får trekanter. Sätt på en stekpanna med lite smör i. När det börjar fräsa doppar du formfranskan i smeten och lägger i stekpannan. Vänd när dem är gyllenbruna. Ät dem varma med lönnsirap. Smakligt mellanmål!" Agnes Åstrand, 12 år

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".