Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Eftermiddag P4 Gävleborg är vårt aktualitetsprogram som går på djupet med länets nyheter.

Torsdag 22 oktober

Publicerat torsdag 22 oktober 2009 kl 14.45
1 av 6
Gerd Rohlin, glad färiladam som tror att risken att byn blir fäbodvall nu har minskat. Foto Hasse Persson SR Gävleborg
2 av 6
Rune Fransén har väntat länge på beskedet om att sågen i Färila startar igen. Foto Hasse Persson SR Gävleborg
3 av 6
Platschefen Leif Andersson var chockad över nedläggningsbesked i februari. I och med en nästan helt utbytt styrelse för Setra började han vädra hopp igen för Setras sågverk han just lagt i malpåse. Foto Hasse Persson SR Gävleborg.
4 av 6
Antikvariahandlare Torbjörn Brandt menar att Färilarådet slit med siffror och uppvaktningar inom och utom Setra givit resultat, röda siffror var svarta. Foto Hasse Persson SR Gävleborg
5 av 6
Foto: Fredrik Persson Scanpix
6 av 6
Snart får par av samma kön vigas på samma villkor som heterosexuella även i till exempel Bollnäs kyrka. Foto Magnus Hansson SR Gävleborg

Begravningsförsäkringen dåligt avtal

Idag följer vi upp kritiken mot försökringsbolaget Folksams förändring av livförsäkringen för pensionärer. Den så kallade begravningsförsäkringen som nu för många kommer att kosta mer än de efterlevande får ut.

Vad får pensionärsföreningarna PRO:s och SKPF:s protester för konsekvenser för Folksam? Och vilket ansvar har organisationerna för den dåliga försäkringen enligt Konsumenternas försäkringsbyrå.

Sågen i Färila startar igen

Träindustrikoncernen Setras styrelse har oväntat beslutat att återuppta produktionen vid sågverket i Färila.

Det var i början av februari som chockbeskedet kom, när alla trodde det skulle handla om att dra ner ett skift i produktionen var ledningens besked hårt och det blev nedläggning, redan under sommaren. 70 personer blev utan arbete och en förtvivlan spreds över bygden.

Homovigslar välkomnas

Från och med 1 november i år kommer även homosexuella par kunna gifta sig i Svenska kyrkan. Det beslutades med stor majoritet av kyrkomötet idag, Svenska kyrkans högsta beslutande organ.

Beslutet innebär att Svenska kyrkan ska ansöka om att behålla sin vigselrätt och att kyrkoordningen ska ändras så att äktenskap ska kunna ingås av par av samma kön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".