Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sändes 2009-2011. Osaklig och partisk radio med Henrik Torehammar

Twitterkapningar reellt hot eller bagatell?

Publicerat onsdag 2 november 2011 kl 12.45
"Källkritiken ökar ju hos var och en"
(5:51 min)
Foto: Fredrik Persson/Scanpix

Twitterkapningarna har duggat tätt den senaste veckan. Först . Någon publicerade hashkoder som avslöjar lösenorden till ett stort antal kvällstidningsjournalister och hävdade att SD haft tillgång till tidningarnas mejlservrar i flera år.

När det uppdagades att kontot var kapat kom det kommentarer från SD-kollegan Josef Fransson som fortsatte att hävda att det var Petzäll som twittrat. Även detta var en .

Och så har Skaraborgspolitikern Monica Green (S) . Där har någon skrivit bla: Jag tycker att VU ska ställa sina platser till förfogande efter deras urdomma beslut att låta Ljugholt få vara kvar som partiledare.

Hur påverkas ens persons trovärdighet av sådana här kapningar. Och hur påverkas sociala mediers? Emmy prövar sina tankar på sidekick-Henrik.

/Hanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".