Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Allt från politikerveckan i Almedalen, Visby. #SRAlmedalen

Almedalen 4 juli: Vänsterpartiets dag med Jonas Sjöstedts tal

Publicerat torsdag 4 juli 2013 kl 07.00
Jonas Sjöstedts tal i Almedalen 2013
(51 min)
1 av 7
Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt i talarstolen. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix.
2 av 7
Jonas Sjöstedt. Foto: Henrik Montgomery/Scanpix
3 av 7
Jonas Sjöstedt. Foto: Anders Foghagen/Sveriges radio
4 av 7
Jonas Sjöstedt och Lennart Persson. Foto: Anders Foghagen/Sveriges radio
5 av 7
Carl Bildt blev mycket intresserad av Sveriges radios Sociala medier-handbok. "Den här verkar bra, kan vi få några ex?" var omdömet. Foto: Thomas Gjerdingen/Sveriges radio
6 av 7
Carl Bildt. Foto: Anders Foghagen/Sveriges radio
7 av 7
Jonas Sjöstedt och Kathrine Zimmerman. Foto: Thomas Gjerdingen/Sveriges radio

Torsdag är Vänsterpartiets dag i Almedalen: Här hittar du direktrapportering och kommentarer från presskonferensen, Jonas Sjöstedts tal och mycket annat.

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu är vi igång med dagens sändningar och chatt. Välkomna. I dag kommer vi att bjuda på väkteri med utrikesminister Carl Bildt - men först ska vi höra P1-morgons partiledarutfrågningar. Denna morgon med både Annie Lööf, och dagens huvudperson Jonas Sjöstedt.

08:01, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Redan nu kan du skicka in din fråga till Carl Bildt - han kommer hit för att bland annat prata om musik, 12:00. Han vill gärna ha frågor om Europapolitik, bland annat. Han kommer även att prata om nästa års val til Europaparlamentet, EU:s ekonomiska kris och om Snowden-affären

08:04, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu är Ekots inrikesreporter Erik Ridderstolpe med för att berätta om att biståndsminister Gunilla Carlsson tvingas backa om den kraftigt försenade biståndsplattformen. Läs mer här.

08:13, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Med anledning av händelserna i Egypten kommer våra sändningar att låta lite annorlunda i dag - just nu hör vi det senaste i en samsändning med P1-morgon.

08:17, 4 July 2013


Centerledaren Annie Lööf redo för partiledarutfrågning direkt från Sveriges Radios scen i Visby.

Centerledaren Annie Lööf redo för partiledarutfrågning direkt från Sveriges Radios scen i Visby.

08:18, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Även partiledarutfrågningen inleds med utvecklinegn i Egypten. Annie Lööf har kallat det som händer en militärkupp.
- Det är en form av militärkupp, det är mitt sätt att se på det.
Carl Bildt är mer försiktig?
- Det är helt naturligt, säge Annie Lööf.

08:21, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Jag ser med stor oro på händelseutvecklingen, inte bara det senaste dygnet. Det behöver nås en stabilitet och det behöver hållas val, säger Annie Lööf.

08:22, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: P1-morgons programledare Katherine Zimmerman frågar Annie Lööf om när hon fick partiledaruppdraget.
- Jag kände att jag var redo, säger hon.

08:24, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Om de låga opinionssiffrorna säger Lööf att det bara är EN mätning som räknas.
- Man blir luttrad, säger hon.
- Det driver mig att jobba ännu hårdare. Jag blir otroligt motiverad, säger Lööf om opinionsmätningar och nyhetsrapporteringen.

08:25, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Om du rannsakar dig själv, vad är din del i de sjunkande siffrorna?
- Det är viktigt att komma ihåg att det inte är något unikt för Centerpartiet, vi är bra på att valspurta.

08:25, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Bär man det yttersta ansvaret funderar man hela tiden på vad jag kan göra för att ändra siffrorna, men om jag funderar mer på gårdagen än på framtiden är jag inte rätt person att leda ett parti, säger Lööf.

08:26, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu till miljö och klimatfrågan.
- Vi vill ha ett helt fossilfritt samhälle, inom en generation, det ställer stora krav på transporterna, säger Lööf. Men hon vill inte se en kilometerskatt, utan vill snarare att skadliga utsläpp ska fasas ut och att alternativ ska uppmuntras.

08:28, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Om man är mot kärnkraft, vilket parti ska man rösta på?
- Man kan bland annat rösta på Centern, säger Lööf.
- Jag är väldigt stolt över den energiöverenskommelse vi uppnått, säger Lööf.

08:29, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Om centerpartiet haft över 50 procent hade vår energipolitik gällt till 100 procent, men vi har insett att vi behöver samarbete med andra partier, säger Lööf om energiöverenskommelsen.
- Jag är glad för den röda delen.

08:31, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Vi kommer att sammanfatta era reaktioner på intervjun med Lööf i Alltid Nyheter efter klockan nio - då även Ekots inrikespolitiske kommentator gör en analys av partiledarutfrågningarna.

08:33, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu laddar vi om för nästa partiledarutfrågning - Jonas Sjöstedt, som ju är huvudperson i dag, kommer till scenen och du hör P1-morgons utfrågning även i Alltid Nyheter.

08:35, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Vill bara förtydliga att vi INTE kan ta emot några frågor riktade till partiledarna som intervjuas i P1-morgon, däremot vill vi gärna ha kommentarer om och betyg på det som sägs!

08:36, 4 July 2013


Jonas Sjöstedt på plats på scenen, för utfrågning i P1-morgon

Jonas Sjöstedt på plats på scenen, för utfrågning i P1-morgon

08:41, 4 July 2013

nilslindstrom: Just nu har vi problem med vår liverapportering - men vi kommer att försöka sammanfatta lite av det Jonas Sjöstedt säger. #SRAlmedalen

08:48, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: P1-morgons programledare Katherine Zimmerman börjar med att höra om Sjöstedt har koll på vilka av hans grannar på Östermalm som är vänsterpartister
- Jag har träffat några, berättar Sjöstedt.

08:49, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nu om det förslag om ändring i grundlagen som Vänsterpartiet föreslår i dag.
- Vi vill att det ska krävas tre femtedels majoritet, eller att det ska behövas två beslut med ett val emellan, för att sälja ut.

08:49, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nu får Sjöstedt frågan om han träffar Socialdemokraternas ledare lika ofta som Miljöpartiets Fridolin, som brukar fika med Löfvén. Vi fikade för en halv vecka sen, säger Sjöstedt.

08:51, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Vad har ni att förhandla med i regeringsfrågan?
- Jag tror att smarta personer i MP och S inser att det blir en bättre regering med egen majoritet, säger Jonas Sjöstedt.

08:51, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Skulle ni kunna släppa fram en regering, som ni inte själva sitter i, som tillåter vinster i välfärden?
- Det jag kan säga tydligt är att vi kommer inte att rösta för en regering som vi inte själva sitter i, säger Jonas Sjöstedt.

08:52, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: OM ni har frågor får ni gärna rikta dem till vår politiske kommentator, Tomas Ramberg. Vi har tyvärr inte möjlighet att få med frågor riktade till Jonas Sjöstedt.

08:53, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Så om Egypten.
- Den demokratiska utvecklingen är hotad i dag, militärens roll är inte att styra länder. Det bästa vore en dialog mellan brödraskapet och de sekulära i Egypten, säger Sjöstedt.

08:54, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu verkar systemet fungera igen och vi kommer att hämta in kommentarer till partiledarutfrågningarna. Vad tycker du? Hur skötte sig Lööf och Sjöstedt?

08:56, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator analyserar partiledarutfrågningarna nu.
- Jonas Sjöstedt försöker nu göra en Jan Björklund, det Björklund gör med skolan vill han göra med vinster i välfärden. Varje gång man ser hans ansikte ska man tänka, "där är han som är mot vinster i välfärden".

09:09, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Om varför Vänsterpartiet inta har större opinionsstöd trots att de får medhåll i just frågan om vinster i välfärden:
- Väljare går ju inte bara på en fråga. Man röstar på någon man tror kan genomföra en sak, ofta i vart fall. Har han ingen chans att genomföra förslagen röstar man kanske på någon annan, säger Tomas Ramberg.

09:11, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Sjöstedts hopp står till att det ska bli nödvändigt för Miljöpartiet och Socialdemokraterna att ta med honom i ett regeringsunderlag och kanske även i en regering. På så vis står hans hopp till att Jan Björklund inte vill delta i en regering med Socialdemokraterna och Miljöpartiet, säger Tomas Ramberg.

09:13, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Annie Lööf fick frågor om med motiga opinionsläget.
- Hon sa ungefär som alla partier med samma situation, vi kommer i valspurten, säger Tomas Ramberg.
- Centerpartiets långsiktiga utveckling har varit ett svagt sluttande plan och efter några decennier hamnar man då väldigt lågt. Det handlar både om att deras gamla väljare dött ut både i socioekonomisk mening och faktiskt.
- På en sådan sluttning finns några hack och det är där hon har hamnat nu. Huruvida det är hennes ansvar eller någon annans kan man diskutera men de har hamnat ett hack ner.

09:18, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Problemet för Lööf är att partiet inte fyller på med nya väljargrupper trots att partiet försöker rikta in sig på nya grupper.
- Företagare, stora och små, röstar fortfarande i stor utsträckning på Moderaterna, säger Tomas Ramberg.

09:20, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Om koldioxidutsläpp:
- Annie Lööf är en hård motståndare mot en kilometerskatt. Problemet i hennes resonemang är svårigheten att visa att en övergång till biobränslen, som hon föreslår, kan ske så snabbt att det verkligen minskar utsläppen, säger Tomas Ramberg.

09:22, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Om dagsformen för Lööf och Sjöstedt.
- Båda behöver det här arrangemanget, och som måste utnyttja det effektivt. De har det gemensamt att deras partier har haft väldiga förhoppningar på framgång när de tillträdde som partiledare. Men de har inte lyckats vinna väljare på det sätt som deras partier hoppats, säger Tomas Ramberg.

09:24, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu är det dags för vårt öppna morgonmöte, i ett regnigt Visby.

09:35, 4 July 2013

llamalloydse: Should I stay or should I go efter inslaget om #Mursi var snyggt! #SRAlmedalen #alltidnyheter #theclash

09:43, 4 July 2013

malmhatt: Sköna generaliseringar om östermalmsbor i #p1morgon nu. Hint: alla är inte stenrika moderatväljare i lyxvåningar.

09:44, 4 July 2013

fmandelin: C vill ha fossilfritt inom en generation. Vad tycker fp och m om att Annie Lööf har synpunkter på Björklund och Bildt? #p1morgon

09:44, 4 July 2013

PaulWestin: Men "%^*+> vad #p1morgon tjatar om opnionsmätningar i intervjun med @annieloof . Det är tråkig radio när halva intervjutiden går åt till det

09:44, 4 July 2013

Antons_tankar: @SR_P1morgon varför frågar ni @annieloof om hur hon känner och inte om hennes politik? #Ointressant #SR #p1morgon

09:44, 4 July 2013

CBildt: RT @nilslindstrom: #Almedalen RT @alltidnyheter: Vi tar emot frågor till vårt väkteri med @CBildt @carlbildt Tagga frågan #SRAlmedalen, sva…

09:44, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Regnet strilar ner över Visby, Almedalen och Vänsterpartiets tält. Vi journalister måste höja rösten rejält för att överrösta smattret. Snart dags för presskonferens med partiledaren Jonas Sjöstedt.

09:45, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot:

Jonas Sjöstedt välkomnar journalisterna till Vänsterpartiets pressträff.

09:48, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot:

Han inleder med att berätta om nyheten. Att lägga in en slags broms om kommuner och landsting vill sälja verksamhet.

09:49, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Enligt Sjöstedt är ett grundlagsskydd inget unikt. Fungerar likadant när riksdagen röstar om makt ska flyttas till EU.

09:50, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Stockholms stad sålde vårdcentralen Serafen för 700 000. De som köpte sålde efter ett tag för 20 miljoner. Ett bra exempel när det blir fel, menar Sjöstedt.

09:51, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Därför krävs ett skydd som kräver särskild majoritet i kommun- eller landstingsfullmäktige. Eller två beslut tas med ett val emellan.

09:51, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Nu tid för frågor för journalister. Owe Nilsson på TT frågar om hur Vänsterpartiet ställer sig i regeringsfrågan?

09:52, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Sjöstedt säger att den bästa regering Sverige kan få är en rödgrön regering. Och att det är rimligt att de andra partierna redogör vilka de vill regera med.

09:53, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot:

Om det blir regeringar som Vänsterpartiet inte ingår i är svårt att spekulera i. Men en sak kan jag säga, jag tänker inte rösta för en regering som inte Vänsterpartiet sitter i, säger Sjöstedt.

09:54, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Ekots Tomas Ramberg frågar om vinster i välfärden?

09:54, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Sjöstedt svarar att tekniska lösningar kan man alltid tala om men att syftet för Vänsterpartiet är att få bort vinster i välfärden.

09:55, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot:

Peter Sennerö på Reuters frågar om Sjöstedt aktivt kommer att rösta nej om Socialdemokraterna vill bilda regering utan Vänsterpartiet?

09:57, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Sjöstedt svarar att det är för tidigt att svara på. Först måste det finnas ett riksdagsresultat. Men att vänsterpartisterna är tydlig med att de vill se Vänsterpartiet i en regering.

09:58, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot:

Ulf Christofferson TV4 frågar om flerfamiljshusen i Alby som den Socialdemokratiskt styrda kommunen säljer ut.
Sjöstedt säger att han tycker att Alby är ett stort misslyckande från deras sida.

10:01, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot: Den nya är en riskkapitalist med högre avkastningskrav än kommunens. Sjöstedt hoppas att partiets förslag om ROT-avdrag innebär ett renoveringslyft för förorten. Då skulle inte Botkyrkabyggen behöva sälja ut.

10:03, 4 July 2013

Mari Forssblad, Ekot:

Här slutar presskonferensen. Jonas Sjöstedt ska nu ta enskilda intervjuer med alla journalister. Kön ringlar sig lång. TV4s Ann Tiberg vann tekningen och är först ut. Tack för mig!

10:05, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu om oss väljare – Statistiska centralbyråns Richard Öhrvall berättar i sändningen om supervalåret 2014, med europaparlamentsval, riksdagsval, och val till kommuner och landsting, allt under samma år.

10:09, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Strax kan den som missade Vänsterpartiets presskonferens höra den i vår Almedalenpodd. Där kan du även höra partiledarutfrågningarna från i morse.

10:26, 4 July 2013

Jobbo: Ta bort den här sortens liveuppdateringar, ingen följer dem. De är meningslösa. Skriv en text

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Hej Jobbo - kul att du deltar ändå. Den som vill läsa nyhetsartiklar kan göra det exempelvis i Ekots flöde från Almedalen - här har du chans att läsa det allra senaste och att själv delta, du är välkommen att följa Almedalen på det sätt som passar dig bäst!

10:29, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Vårt väkteri med Carl Bildt kommer även att gå att se i Gotland Live. Ställ dina frågor här i chatten så kommer jag och Daniel Klaar göra vårt bästa för att få svar.

10:37, 4 July 2013

CBildt: Snart kommer jag att svara på frågor här. #sralmedalen http://t.co/qlwkKVaM2f

11:24, 4 July 2013

Herr J: vad man än klickar på om almedalen kommer man till samma feed med "liveuppdatering". Vad sysslar ni med? Räcker det att ha ett twitterkonto numer för att få sommarvik på ekot?

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Så ska det inte vara så klart - jag ber mina kollegor lägga länkar till Ekots rapportering, och övriga nyhetsartiklar också. Söker du något speciellt lär det finnas här: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3227&grupp=19464

11:44, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Carl Bildt är just på väg hit får vi veta - vi kommer så klart att ha en hel del annat att rapportera om i dag. Både Anders Borg och Magdalena Andersson håller ekonomiska seminarier som vi får höra mer om. Och P4 Extra gästas av Jonas Sjöstedt vid 13:15. Vi sänder även talet när det är dags ikväll.

11:49, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Strax svarar utrikesminister Carl Bildt på frågor ni ställer här i chatten eller via taggen #SRAlmedalen på Twitter. Svaren hör du i Alltid nyheter genom att klicka på länken här: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?kanal=3227 Några av svaren kommer även i textform här.

12:00, 4 July 2013

Viktor: Ska man inte kalla en militärkupp för en militärkupp? Jag tänker på Egypten.

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nej det är inte en klassisk militärkupp... kanske mer likt det som hände i Thailand 2006. Det är inte acceptabelt det heller, säger Carl Bildt.

12:08, 4 July 2013

Ola E: Hej utrikesministern, Trots militärt maktövertagande som inte kan försvaras så ser det ändå ut som att det finns en färdplan framåt för att återställa demokratin. Jag känner mig hoppfull om att demokratin denna gång kan få en bättre start än efter kaoset för två år sedan. Delar du min optimism?

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nej jag delar inte hans optimism. Jag tror inte att det är mest sannolikt att de kommer fram till en bred politisk överenskommelse, enligt Bildt.

12:09, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Vi svarar på en del frågor här i chatten, men vill du vara säker på att få svar ska du lysna här: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?kanal=3227

12:10, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Det är mycket som återstår för att det ska uppstå en varaktig demokrati. Det kräver mycket samarbete och ekonomisk tillväxt för att det ska bli stabilitet, menar Bildt.

12:12, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: B ildt får frågan om vad han gjort för att förhindra att kuppen i Egypten kunde ske och svarar att han jobbat mycket med att försöka få ihop de olika politiska grupperingarna. Jag hade önskat att vi lyckats bättre.

12:19, 4 July 2013

Steffo: Hur ser du på möjligheterna att Turkiet blir medlem i EU. Har det försvårats av den senaste tidens konflikter i Istanbul?

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nej det tycker jag inte. Men de måste ena sig om en ny författning och fortsätta fredsprocessen med kurdiska PKK. Lyckas man med detta kommer förutsättningarna för medlemskap bli bättre.

12:25, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Polen har en viktig roll och vi ser nu en väsentlig ökning av handel och investeringar mellan Sverige och Polen, säger Bildt efter en fråga om Sverige och Polens relationer.

12:27, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nu om USA. Hur påverkas relationerna mellan EU och USA av de nya uppgifterna om avlyssning, som Snowden avslöjat? Jag tror väl inte att våra relationer kommer att förändras speciellt på sikt. Bildt är heller inte så överaskad över att det sker spioneri mellan olika länder och säger att vi måste skydda vår hemlig kommunikation, svarar Bidlt på en fråga från publiken på plats här i Almedalen.

12:30, 4 July 2013

Linus: I.o.m. det som kommit fram om NSA. Hur ser Carl, som välkänd Gmail-användare, på att Google lämnar ut data till NSA? Har han funderat på att använda en svensk e-postleverantör istället?

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nej, jag har inga hemlig uppgifter in några e-post system på grund av säkerheten.

12:32, 4 July 2013

Albert: Edward Snowden har sökt asyl i 15 länder, bland annat i Island och Norge, men inte i Sverige. Varför valde han att inte ta med Sverige? Har bilden av Sverige utomlands förändrats sista tiden? I så fall varför. Är det pga. Assange-affären?

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nej, det tror jag inte. Assange kom ju hit för att han tyckte att vi hade ett bra skydd för personer som han själv. Sen förändrades ju hans syn efter att det hände ett antal saker, som fick honom att ändra sin syn.

12:34, 4 July 2013

Rickard: Hur förklarar Carl Bildt Sveriges och EUs fega reaktion på Rysslands ökande förtryck av minoriteter (senast lag om förbud mot gay "propaganda" och om utländska "agenter"). Varför inte bojkotta diktatörn Putin? Varför så fegt? Ska olja och gas business som usual med dikaturen gälla på bekostnad av mänskliga rättigheter och demokrati?

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Jag tycker inte att vi är fega utan vi kommer att reagera och gör det, berättar Bildt.

12:39, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Det här med att det finns en våg av högerextrema rörelser i Europa ska vi inte överdriva även om det är viktigt att isolera och motarbeta dem, säger Bildt.

12:40, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Tror du Storbrittanien kommer att lämna EU och vad får det får konsekvenser? Jag tror inte det, men vill inte underskatta risken. Det skulle försvaga Storbrittanien och EU om det blir så, säger Bildt.

12:43, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Bildt svarar på fråga om att plugga utomlands, och säger att han ångrar att han själv inte gjorde det. Han är väldigt positiv eftersom han ser att det ger vidgade vyer och nya insikter.

12:44, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Får fråga om hans chanser att bil statsminister igen... och svarar att chanserna är väldigt låga och säger att han tycker att vi har en bra statsminister.

12:45, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Hur länge sitter han kvar som utrikesminister? Det bestämmer Fredrik Reinfeldt... Bildt vill inte svara på vad han skulle säga om han får frågan att fortsätta som utrikesminister.

12:46, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nu ska vi få höra vilken låt Bildt tycker han blivit mest politiskt påverkad av. Lyssna här: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?kanal=3227

12:47, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Where have al the flowers gone med Pete Seeger. Snart får vi höra varför just den här låten är viktig för Carl Bildt.

12:49, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu hinner vi tyvärr inte ta några fler frågor. Tack till alla som skickat in!

12:50, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Den här låten visar det meningslösa med krigen i Europa som präglat mycket av den Europeiska historien. Vi har ju varit förskonade från krig i snart 200 år, men se bara på våra grannländer, säger Bildt.

12:51, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Fortfarande pratar man på Balkan om slag och krig för flera hundra år sen, säger Bildt. De här historiska händelserna har fortfarande liv och påverkar dagens politiker menar Bildt.

12:53, 4 July 2013

Yasmine, Alltid Nyheter: Här är Spotifylänken till Sag Mir Wo Die Blumen Sind med Marlene Dietrich som Carl Bildt önskade: http://open.spotify.com/track/79S2bCnwMRYA4twpRvmREG.

12:54, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nu spelas Bildts inspelning av Fyra Bugg och en Coca Cola.... och säger att det var slutet på hans musikkarriär. Med det avslutar vi också frågestunden med Carl Bildt. Kl. 17.30 kommer Socialdemokraternas partissekreterare, Carin Jämtin, hit och svarar på frågor ur chatten. Återkom gärna då med fler frågor!

12:55, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nu kommer strax Ekots Mari Forsblad hit och berättar om finansministerns ekonomiska prognos för svensk ekonomi. Missa inte det. Här kan du lyssna: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?kanal=3227

12:58, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu är det snart dags för Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt att gästa Sveriges Radios scen, i P4 Extra. Du hör detta även i Alltid Nyheter.

13:11, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Det kommer att bli ytterligare ett väkteri här i Alltid Nyheter och chatten. 17:00 gästas vi av Carin Jämtin, Socialdemokraternas partisekreterare. Skicka in dina frågor redan nu!

13:14, 4 July 2013

Utrikesdep: Missade du @CBildt hos #SRAlmedalen och #udialmedalen? Lyssna i efterhand här: http://t.co/AuAaTC6FNX #opendiplomacy #almedalen

14:02, 4 July 2013

Marie: Vem är det som är programledare (intervjuade Bildt bla) idag? Du är så bra men säger inte ditt namn.

Cecilia Djurberg: Hej! Det var flera som intervjuade Bildt idag: Daniel Klaar som är programledare för Alltid Nyheter, och Lennart Persson, programledare för P4 Extra.

14:13, 4 July 2013

Cecilia Djurberg: Edit: Utfrågningen av Carin Jämtin (S) hos SR Alltid Nyheter i Almedalen med livechatt börjar kl 17.30. Det går bra att ställa frågor här redan nu.

14:22, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nu är barnombudsmannen och kronofogden på plats i Alltid Nyheter. Lyssna här om ni undrar vad de har ihop: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?kanal=3227

16:09, 4 July 2013

P4Gotland: Vänsterpartiets @jsjostedt om vägpriser #gotlandstrafiken http://t.co/6AQrIWV8Z1 #Almedalen #SRAlmedalen

16:23, 4 July 2013

alltidnyheter: RT @jonasbrostrom: #SRAlmedalen vems dag var det idag? Jag har hört Lööf Sjöstedt och nu Borg vart ligger fokus Hos Er?

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Hej - vi har hört Jonas Sjöstedt både i P1-morgon och i P4 Extra så här långt. Vi sände hans presskonferens direkt och Ung vänsters ordförande har varit med i våra sändningar. Väkteri med Jonas Sjöstedt hade vi i går. Att det blir mycket annat beror dels på att Alliansen har många aktiviteter i dag och på att det händer saker i världen.

16:26, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Just nu sänder Tankesmedjan i P3 från scenen. I Alltid Nyheter ska det nu handla om de ekonomiska seminarierna som hållits i dag. Både Socialdemokraterna och Moderaterna har pratat ekonomi idag. Ekots inrikesreporter Mari Forssblad har varit på bägge.

16:35, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Båda seminarierna handlade om jobben, säger Mari Forssblad.

16:36, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Niklas Gustavsson - som sitter i Volvos koncernledning - var på Socialdemokraternas seminarium och berättar i en intervju om hur företaget arbetar för att få in fler ungdomar i industrin.
- Jag tror det finns en mentalitet att man inte vill väva samman samhällets uppdrag med industrins uppdrag. Vi måste ta oss an ungdomarna innan de står med den vita mössan i hand, säger han.

16:41, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Det är taktik att Alliansen lägger sin dag på Vänsterpartiets dag, det är det minst farliga, kommenterar Ekots Mari Forssblad angående att det blir många högermän i våra sändningar i dag.

16:46, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Fortsätt skicka in era frågor till Carin Jämtin. 17:30 kommer hon hit för ett väkteri i sändningen. Nu kommer snart en ny chans att höra Ung Vänsters ordförande Stefan Lindborg. Jag kommer försöka sammanfatta lite av vad han säger här under tiden.

16:49, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Ung vänsters ordförande menar att ungdomsförbundet står nära partiet.
- Vi står varandra generellt nära, säger Stefan Lindborg, men han skulle vilja att Vänsterpartiet tog större plats i bostadspolitiken.
- Vi har en relation till Vänsterpartiet om att vi inte vill förändra partiet, säger han.

16:53, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Hur viktigt är Almedalen och Jonas Sjöstedts tal för att få vinden med er?
- Talet är en stor möjlighet att nå ut till folk som är på plats men även de där hemma som tittar på tv.
- Jag hoppas på en knivstark kritik mot vinster i välfärden, säger Stefan Lindborg, Ung vänster.

16:55, 4 July 2013

torehammar: Idag var tankis on FIRE! "@veronicapalm se mig i ögoneb..." #sralmedalen @ Almedalen http://t.co/eCFUIJTZHH

16:57, 4 July 2013

P4Gotland: Standupkomikern ‏@ozznujen och politikern Mona Sahlin i motdemonstration vid nazistmöte #Almedalen #SRAlmedalen http://t.co/T0Kc6RupIK

16:58, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Tänkte nu bjuda på några tweets från Kulturnytts Naila Saleem, som bevakar hur kulturfrågorna debateras i Almedalen.

16:59, 4 July 2013

SRnailasaleem: Kulturrådet sem nu: Män som hatar kultur @kulturnytt #SRAlmedalen #kulturrådet

16:59, 4 July 2013

SRnailasaleem: Ulf Stenberg fr Teater Fryshuset: mkt teater talar inte till mig - om att män inte konsumerar kultur. @kulturnytt #SRAlmedalen #kulturrådet

16:59, 4 July 2013

SRnailasaleem: Johan Unenge författare: killar gillar inte att bli överraskade som man blir i litteratur, därför läser de inte. @kulturnytt #SRAlmedalen

16:59, 4 July 2013

SRnailasaleem: Ulf Stenberg: förlorarna är männen inte kulturen när män inte går på kultur. Könsrollerna sementeras. @kulturnytt #SRAlmedalen #kulturrådet

16:59, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Kulturnytts rapporter från Almedalen samlas här.

17:00, 4 July 2013

alltidnyheter: Ta chansen att ställa din fråga till Carin #Jämtin! Hon är med i våra sändningar 17:30 för ett väkteri med lyssnarfrågor. Tagga #SRAmledalen

17:00, 4 July 2013

P4Gotland: Seminarium om Sveriges Radios publiknätverk där publiken ger förslag och tips på ämnen. #sralmedalen #Almedalen http://t.co/bavNRU23Yr

17:19, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu gör vi oss redo för att flytta från vår studio ner till Sveriges Radios scen - där Carin Jämtin snart tar plats för att svara på era frågor.

17:25, 4 July 2013

Peter: En snabb fråga: Vart på sidan kan jag finna de övriga, förutom Carl Bildt, som har valt musik. Reportern sade precis att det skulle finnas här på hemsidan men hittar inte???

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Hej, alla musikinslagen samlas i samma artikel - kolla här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3227&artikel=5579372

17:38, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu frågor till Carin Jämtin, på vår scen vid Donnerska husets stengård. Kom och titta eller skicka in din fråga!

17:42, 4 July 2013

Hur hantera SD?: Vad anser du om Reinfelts tal? Tycker ni som honom om "det åttonde partiet" som infört "hatet"? Om inte på vilket sätt skiljer ni er åt? Detta är viktigt eftersom SD med största säkerhet blir parti nr 3 i storlek och vågmästare. Då vill vi veta hur båda regeringsbildarna kan tänka sig agera. Reinfeldt har sin linje klar. Hur är er?

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Jämtin tycker att det var bra att han tog tydlig ställning emot, men samtidigt att det var dåligt att han blandade in socialdemokraterna och olika regeringsalternativ i sina resonemang.

17:50, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Vi svarar på en del av frågorna här i chatten, men vill du vara säker på att få svar ska du lyssna på Alltid Nyheter och det gör du här: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?kanal=3227

17:57, 4 July 2013

DanielVarjo: S kommer inte dumrösta emot Moderaternas förslag om jobben som är samma förslag som s har, säger Carin Jämtin i @alltidnyheter #SRAlmedalen

17:59, 4 July 2013

Värderingen av väljarna? : Vad anser ni om de människor som lägger sin röst på SD? Idag ca 10 %. Det är alltså bara ett gäng rasister som ni aldrig någonsin kommer att ta hänsyn till eller lyssna på? Då måste ni mena att de är "dom" och alla andra är "vi". Just nyss sade du att ni aldrig ska skilja mellan vi och dom. Förklara dig.

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Jag menar att man ska lyssna på alla. Jag tror inte att alla som röstat på SD är rasister utan jag tror att det är andra skäl till att folk säger att de ska rösta på SD. Men vi kan inte låta bli att beskriva SD’s rötter som är rasistiska och vi ser att de fortfarande gör rasistiska uttalanden.

18:01, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Nu kör vi en låt som Jämtin önskat. Det ska strax handla om musik som betytt mycket för poltiskt engagemang och Carin Jämtin har alltså valt The Wall med Pink Floyd. Snart får vi veta varför.

18:03, 4 July 2013

Värderingen av väljarna? : Varför förklarar ni inte skillnaden mellan er och moderaternas EU-politik? Mång ogillar eu och deras ökande makt.

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Jämtin svarar att skillnaden är att vi vill satsa och Moderaterna vill snåla oss och EU ur krisen.

18:10, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Svaren från Jämtin hör ni alltså här:http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?kanal=3227

18:13, 4 July 2013

DanielVarjo: "Det är för lite filosofi och ideologi i svensk politik", säger Carin Jämtin i @alltidnyheter #SRAlmedalen

18:13, 4 July 2013

Thorbjörn Carlsson, Alltid Nyheter: Strax dags för uppsnack inför Jonas Sjöstedts tal som du hör i Alltid Nyheter kl.19.00, men först ska Ekots politiske kommentator berätta vad som rör sig hans huvud efter dagens politiska utspel och seminarier. Lyssna här: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?kanal=3227

18:15, 4 July 2013

DanielKlaar: En dag med #sralmedalen bjuder på många gäster. Här Carin Jämtin hos lindathulin och @nilslindstrom… http://t.co/fA1OWTnjgt

18:16, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Då tackar vi för alla intressanta frågor! Carin Jämtin skyndar vidare och Tomas Ramberg tar plats på scenen.

18:17, 4 July 2013

TankesmedjanP3: Hör @TomasRamberg s överraskningshälsning till @OlaSoderholm : http://t.co/4sQExZQ3L7 #SRAlmedalen #Almedalen

18:23, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Tomas Ramberg, Ekots inrikespolitiske kommentator, pratar om regeringsfrågan, såhär efter att Carin Jämtin svarat på era frågor om bland annat detta.
- Reinfeldt vill, som vi märkte i går, väldigt gärna ha ett tvåblocksval utan möjlighet till överraskningar efter valet. Det vill Sjöstedt också, eftersom det är den möjlighet som ger honom störst chans till inflytande.

18:31, 4 July 2013

DanielVarjo: NU: @TomasRamberg pekar på att V och M är överens - i regeringsfrågan. Båda tycker att S måste ge besked. @alltidnyheter #SRAlmedalen

18:32, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu om förväntningarna inför talet. På scenen: Hanna Olsson, Tankesmedjan i P3, Ekots Fredrik Furtenbach och Jonatan Wassberg, tidigare ordförande för Ung vänster Gotland.
- Jag tycker Jonas Sjöstedt är en bra talare, bäst på länge i Vänsterpartiet, säger Jonatan Wassberg.

18:38, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Jonas Sjöstedts godhet har varit tema för Tankesmedjan i P3:s satir.
- Han beskrevs lite som en jesusfigur, säger Hanna Olsson.
- Jag hoppas det blir ett äldfängt tal, säger hon.

18:39, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Huvudtemana blir utförsäljning av gemensam egendom, jämställdhet och jobb, säger Fredrik Furtenbach, som läst talet.
- Det är klart att man kunnat räkna ut det, konstaterar han.

18:40, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Vad behöver Jonas Sjöstedt göra i dagens tal för att locka nya väljare?
- Han har bestämt sig för att köra stenhårt på frågan om vinster i välfärder. Mätningar visar på svala känslor till privata alternativ, men hur viktig den frågan är inte säkert, säger Fredrik Furtenbach.

18:43, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Det han behöver, tror jag, är att fortsätta med sin image som är långt ifrån den gamla komuniststämpeln. Många unga som idag säger att de ska rösta på Miljöpartiet skulle kunna rösta på Vänsterpartiet, säger Jonatan Wassberg.

18:45, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Jag tror det är smart att fokusera på vinster i välfärden, om han kan få med skolfrågan i det, säger Hanna Olsson.

18:45, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Vad står på spel för Jonas Sjöstedt?
- Man vill väl alltid att ett partiledartal ska sticka ut, hur ska han avvika från de andra, säger Hanna Olsson.

18:48, 4 July 2013

Lasse: Synd att ni inte släpper fram kritik...

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Hej Lasse, jag tycker nog att vi släpper fram kritik, och svarar så gott vi hinner. Gäller det intervjun med Carin Jämtin så fick hon flera kritiska frågor, bra frågor, från chatten. Alla frågor kan vi dock aldrig få med, speciellt eftersom flera rör samma område. Kritik som vi redan har svarat på prioriteras inte heller. Fortsätt gärna med era frågor!

18:52, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Som sagt, fortsätt gärna kommentera, här närmast vill vi ha kommentarer och reaktioner på Jonas Sjöstedts tal, som vi så klart sänder direkt i Alltid Nyheter.

18:52, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Här kan du höra Tomas Rambergs tankar om Vänsterpartiets dag i Almedalen.

19:00, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu kommer Jonas Sjöstedt upp på scenen.

19:01, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Jonas Sjöstedt börjar med att påpeka att Gotland har ett rödgrönt styre.
- Efter regn kommer som, efter Reinfeldt kommer rödgrönt, säger Sjöstedt.

19:03, 4 July 2013

QuistbergSR: Jonas Sjöstedts (V) tal i #almedalen ska strax börja. Minsta publiken hittills i veckan. Eller i paritet med KD i söndags. #sralmedalen

19:03, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Sjöstedts första tema, genus.
- Normen slår igenom trots förskolelärare som gör allt för att bryta mot dem. Inte ens jag som förälder förmår att hålle emot, säger Sjöstedt.

19:04, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Så om löneskillnad mellan kvinnor och män:
- Klyftan har växt varje år, som resultat av en borgerlig politik, säger Sjöstedt.

19:05, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Vi är inte nöjda, det finns massor kvar att göra. Jag vill bo i ett land där minson och min dotter har precis samma chans att bli vad de vill, säger Sjöstedt.
- Det är därför jag är feminist.

19:08, 4 July 2013

lukaslofling: Jonas Sjöstedt talar om rasism, hat mot kvinnor och hat mot hbt-personer #almedalen

19:08, 4 July 2013

cirkusppq: Dock la han ju inte ens en minut på rasismen #svpol #almedalen

19:09, 4 July 2013

Sorenjuvas: Var det första gången hbt nämndes i ett av talen? #almedalen

19:09, 4 July 2013

erkjonsson: Sjöstedt börjar starkt. #partiledertal #almedalen #svpol

19:09, 4 July 2013

Rille313: Jonas Sjöstedt inleder blekt. #almedalen http://t.co/bj5780uotY

19:10, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Jonas Sjöstedt har ägnat en lång stund åt att prata om utförsäljningar. Nu om Serafen i Stockholm.
- Moderaterna i Stockholm kallar det avknoppning, jag gissar att förskingring låter lite sämre, säger han.

19:12, 4 July 2013

ShadeJalali: Mitt hjärta hoppar till när Sjöstedt nämner #albyärintetillsalu. #almedalen

19:12, 4 July 2013

HultbergJohan: Konstaterar att det inte behövs någon trängselskatt i #almedalen ikväll.

19:13, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Man kan konstatera att det varit en rejäl förlustaffär för er, för skattebetalarna, säger Jonas Sjöstedt om apoteken.

19:13, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu om skolan: Sjöstedt nämner skolkoncerner som lägger ner.
- Det är ett riskkapitalbolag som har makten, säger han.

19:14, 4 July 2013

asauhlin: Sjöstedt slår fast att vi var så nöjda med apoteken före omregleringen. Nåja. #almedalen

19:14, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Jag vet att läraren gör sitt bästa för att ge eleverna sitt bästa, men läraren har en skolledgning, som har en företagsledning över sig, som har till mål att göra avkastning.
- Vi vill mäta en skolas framgång i vad eleverna lärt sig, säger Sjöstedt.

19:15, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Sjöstedt: Det är en samhällsutveckling som pågått under ganska lång tid, det började redan under Socialdemokraternas tid. Någon gång borde vi stanna upp och fråga vilket samhälle vi skapar med privatiseringarna?

19:16, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Vi står inför ett vägval, fortsätta stycka upp och sälja ut, eller ta en annan väg. Vi kan välja att ta hand om varandra. Då måste vi förstå att vi hör ihop, säger Sjöstedt.

19:17, 4 July 2013

HcaBengtsson: Hela poängen med företag är att tjäna pengar till sina ägare, hur i helvetet kan det vara radikalt år 2013 #almedalen #svpol

19:17, 4 July 2013

kerstinfrz: Jonas Sjöstedt har plockat fram sin mest populistiska sida, fast den är nog där hela tiden. #almedalen

19:17, 4 July 2013

erikedwardson: Sjöstedt är verkligen helt lysande! http://t.co/xbDSSfktu5 #Almedalen

19:17, 4 July 2013

Brorsonen: Intressant att alla Vänsterpartiets väljare samlats vid talet i #almedalen. Alla 137 stycken.

19:17, 4 July 2013

jhaggroth: Vi säger nej. Vi säger nej. Vi säger nej. För er som missar Vänsterns tal så kan jag förmedla hela talet. -Dom säger NEJ. #almedalen

19:17, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Vi kräver att alla skattepengar ska användas dit de är avsedda. Inget barn ska välja fel skola i sverige, säger Jonas Sjöstedt.

19:18, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Sjöstedt: Det finns en del värden som inte kan bestämmas i kronor och ören. Vad kostar en kram till din mormor?

19:18, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Sjöstedt citerar Nina Björk: "Människan är tävlingsbenägen och solidarisk ... Vilka egenskaper en människa utvecklar beror bland annat på hur det samhälle hon lever är organiserat"

19:19, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - När hemtjänsten kommer ska det finnas den tid som krävs för ett möte mellan människor, säger Sjöstedt och fortsätter citera Nina Björk: "Vi behöver människor som människor, inte som instrument för att nå någonting annat"

19:21, 4 July 2013

annahrdlicka: Glest och luftigt i #almedalen ikväll både i publik och applåder. #svpol

19:21, 4 July 2013

QuistbergSR: Citerar Nina Björk. Hur vi är som människor beror på hur ett samhälle är organiserat. #vänsterpartiet Medborgare eller kunder? #SRAlmedalen

19:22, 4 July 2013

BergstromJonas: Sjöstedt: Välfräden är en fristad från girighetens logik #almedalen

19:22, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Regeringen leker affär med välfärden, trots att vi ser att det inte fungerar, säger Sjöstedt.

19:23, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Regeringen och Sverigedemokraterna står på riskkapitalets sida. Varken Socialdemokraterna eller Miljöpartiet vågar säga något i frågan. Vänsterpartiet står tillsammans med en stor majoritet av det svenska folket, säger Sjöstedt.

19:24, 4 July 2013

Per_oh: "De flesta av har mycket större mål med våra liva än att ha mycket pengar på bankkontot när vi dör" #Sjöstedt #almedalen

19:24, 4 July 2013

FallmarAnders: Leka affär, aja baja. #almedalen

19:24, 4 July 2013

A_Wennerberg: Det kanske bara är jag men jag vill inte höra en massa citat från andra. Jag vill veta vad partiledarna tycker med egna ord. #almedalen

19:24, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Allting ska så kjlart inte ägas gemensamt, Sverige behöver ett privat, blomstrande näringsliv, säger Sjöstedt.

19:25, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Men allt kan inte vara privat, det fungerar inte särskilt bra - vi kan se det i praktiken. Problemet är att det är så väldigt mycket enklare att sälja ut, än att ta det tillbaka, säger Sjöstedt.
- Det är svårt, men inte omöjligt att vända.

19:26, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu talar Jonas Sjöstedt om sitt förslag om ändrad grundlag, för fler krav innan en utförsäljning kan göras. Läs mer här: http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3227&grupp=19485&artikel=5582692

19:27, 4 July 2013

KajsaSkld: Sjöstedt citerar Nina Björk, Reinfeldt citerar McDonalds. Slut på meddelande. #almedalen

19:28, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Vi vill ge fler inflytande - men det kan man inte göra i det som vi redan sålt, säger Sjöstedt.

19:29, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Vinsterna i välfärden är vår stora strid. Vi har en stor opinion på vår sida, vi har lösningen, säger Sjöstedt.
- Vid ett regeringsskifte kommer det att vara vårt viktigaste krav.

19:30, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Vinsterna i välfärden är vår stora strid. Vi har en stor opinion på vår sida, vi har lösningen, säger Sjöstedt.
- Vid ett regeringsskifte kommer det att vara vårt viktigaste krav.

19:30, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu om mijön: Politiken måste vara grön, säger Sjöstedt.
- Det är fortfarande vår uppgift att avveckla kärnkraften.

19:31, 4 July 2013

MHagevi: Inget skojfriskt skämtande när Sjöstedt talar i #almedalen. Politik är allvarligt i Vänsterpartiet.

19:31, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Hör Sjöstedt tala om jämställdhet och det sexuella våldet: http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4615719

19:32, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Sjöstedt lyfter miljöfrågan och säger att den står över andra frågor.
- Vår viktigaste samhällsfråga.

19:33, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Sverige har gått från att vara en föregångare på miljömrådet till att vara en medelmåtta. Vår uppgift är att vända den utvecklingen, och det är bråttom, säger Sjöstedt.
- Vi kan aldrig vara nöjda med att släppa ut mångdubbelt mer än vi vet att den här planeten klarar.

19:34, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Nu kopplar Sjöstedt samman jobbfrågan och klimatet.
- Lösningen är gemensam, rödgrön politik, säger Sjöstedt.

19:35, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Satsningar på infrastruktur, nybyggen, renoveringar - allt klimatsmart, ska ge nya jobb.
- Det kräver stimulanser. Det kräver stöd till företag som vill investera, säger Sjöstedt.

19:36, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Kan vi fortsätta flyga och äta kött i samma utstreckning som idag? Nej, vi måste nog avstå lite av köttätandet, säger Sjöstedt och får applåder.

19:37, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Vi måste formulera en annan vision som innebär att lycka inte är det samma som privat konsumtion, säger Sjöstedt.

19:38, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Sjöstedt nämner återigen regeringsfrågan och hänvisar till en rödgrön regering.
- Vi leker inte med tanken att dagen efter valet släppa in Jan Björklund och Annie Lööf genom bakdörren.

19:40, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Med oss blir välfärden fri från privata vinster. Med oss blir regeringen fri från borgare, säger Sjöstedt.

19:41, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Hur tyckte du att Sjöstedt skötte sig i talet? Vad gillade du, vad gick inte hem? Snart i sändning!

19:42, 4 July 2013

Anders: Delarna om jämställdhet och utförsäljning av välfärden till risk-kapitalister var nog det bästa talet av Sjöstedt hittills. Sen gick luften ur lite när det kom till klimatet osv, kanske för att det inte riktigt går ihop att avveckla kärnkraft och minska utsläpp på samma gång.

19:53, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: - Han gör nu vänsterpartiet till ett enfrågeparti, och sasar allt på frågan om vinster i välfärden, säge Ekots Tomas Ramberg efter talet.

19:55, 4 July 2013

Nils Lindström, Alltid Nyheter: Det har varit en lång dag - så nu tackar jag för mig och säger på återseende i morgon! Då är det Jan Björklund, och Folkpartiets dag här i Almedalen. Du hör både Björklund och Stefan Löfven redan i P1-morgons partiledarutfrågningar. Du hittar hålltider för dagen och sändningarna här.

19:59, 4 July 2013

Nedan finns vår chatt och direktrapportering från 4 juli arkiverad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".