Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioshow på morgonen i P4 Uppland Sveriges Radio. Nyheter, aktuella gäster och samtalsämnen.
P4 MORGON UPPLAND

Förrätt med kantareller

Publicerat torsdag 19 juli 2012 kl 21.13

1 banan schalottenlök
1 tsk tryffel/tryffelersättning
3 msk rödvinsvinäger
2 msk tryffelolja

3 msk rapsolja

salt och svartpeppar
2 ägg
4dl grädde
1/2 tsk salt
500g kantareller
1 msk hackad kruspersilja
3 schalottenlökar finhackade
100g färskost
4 skivor gott surdegsbröd
Salt och svartpeppar
Smör

Finhacka banan schalottenlöken och finhacka tryffeln. Blanda ihop löken, tryffeln rödvinsvinäger, tryffelolja och rapsolja. Smaka av med salt och peppar efter egen smak.

Vispa samman ägg med grädden och salta.

Stek en näve av kantarellerna med smör, salt och svartpeppar tills det får fin färg och det doftar fantastiskt. Ta kantarellerna åt sidan och låt de svalna. Hacka sen över kantarellerna ganska grovt med kniv när de svalnat och blanda kantarellerna med färskost i en bunke, smaka av med salt och svart peppar.

Bred surdegsskivorna med kantarellfärskosten och lägg ihop dem skiva mot skiva. Doppa sedan dubbelmackan i äggsmeten och stek mackan i en panna med rikligt med smör tills den blir härligt gyllenen brun och lyft upp den och låt den vila medan vi fräser på resterande kantarellerna med smör, schalottenlök och persilja.

Dela mackorna i två och servera dem med de ny frästa kantarellerna och den kanon goda tryffelvinägretten. Arrangera snyggt på tallriken och det är klart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".