Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioshow på morgonen i P4 Uppland Sveriges Radio. Nyheter, aktuella gäster och samtalsämnen.
P4 MORGON UPPLAND

Varmrätt - kalvracks

Publicerat torsdag 19 juli 2012 kl 21.16

Grillade kalvracks, gremolata, yoghurt och grillade uppländska grönsaker

1 rödlök
1 zucchini
1 gul paprika
1 röd paprika 
2 fina tomater
1 knippe grön sparris
1 knippe små späda morötter
1 litet huvud blomkål
0,2kg kruspersilja
2 citroner
2 vitlöksklyftor
1dl godolivolja
5dl yoghurt
Salt
1kg kalvracks (be styckaren i butiken portions stycka racksen)
Flingsalt och svartpeppar

Tänd grillen och medan vi inväntar den rätta glöden så lägger vi fram kalvracksen så de blir rumtempererade. Under tiden vi väntar på glöden så går vi också på grönsakerna. Skala rödlöken och klyfta den i fyra, skär resterande grönsaker busigt men så jämnstora så möjligt så grillningen blir jämn. Grilla gärna sparrisen och morötterna som de är och de får gärna bli lite extra grillsvarta. Flingsalta grönsakerna och peppra.

Hacka persiljan, riv citronzest från citronerna(citroskalet) och finhacka vitlöken. Blanda alltsammans med olivolja. Blanda sen hälften av gremolatan med grönsakerna och lägg upp dem på ett snyggt fat.

Smaka av yoghurten med salt.

Salta och peppra kalvracksen och grilla dem sen efter eget tycke men använd gärna en stektermometer och grilla racksen till en innertemperatur på 53 grader för i mitt tycke bäst resultat.

Sen när våra kalvracks är klara så är det bara å lägg upp dem med en klick yoghurt och fördela ut resten av gremolatan snyggt på tallrikarna och ställ grönsakerna på bordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".