Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioshow på morgonen i P4 Uppland Sveriges Radio. Nyheter, aktuella gäster och samtalsämnen.
P4 MORGON UPPLAND

Choklad med Grillbybär

Publicerat torsdag 19 juli 2012 kl 21.18

Chokladanslag ”special”, chokladmousse, Grillbybär och chokladbröd.

Detta recept är lättast att gå igenom komponent efter komponent så därför gör jag det.

Chokladanslag

6 ägg

6dl mjöl

9dl socker

2dl kakao

4tsk salt

1 vanilj stänger

300g smältsmör

Rör ihop alltsammans i en bunke och bred ut i en smörpappersklädd ugnsform. Baka av i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna i kylen.

Chokladmousse

200g mörk choklad 60%

6 äggulor

½ L vispgrädde

Smält choklad i en bunke i vattenbad eller micro.

Vispa grädden lätt (den skall gå att hälla)

Blanda ihop chokladen med gulorna till en tjock smet, ta en slev av grädden och rör ut med choklad-äggen så att den blir smidig vänd sedan gärna med slickepott ner grädden i chokladen. Ställ sen moussen kallt.

Chokladbröd

2 dl socker

2 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk salt

100g smör


Blanda alltsammans i en bunke till en ”deg”. Och lägg sen ”degen”  i en ugsform och baka av degen i 175 grader i ca 12 minuter och ta sen ut formen och låt ”degen” torka, den ska bli smulig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".