Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Från 2008. Fem program om att sila mygg och svälja kameler.

Äta bör man, därför dör man?

Publicerat tisdag 2 september 2008 kl 14.47
Hur farlig är akrylamiden i chips?

Söndag 28/9 13.00 med repris 19.03 och 29/9 10.30 samt 30/9 00.30 i P1.

När man läser listorna över alla livsmedel som det larmats om under senare år undrar man om det finns något som är ofarligt att äta? Toxikologerna matar sina råttor tills de får cancer. Gränsvärdena i mat sätts sen tusentals gånger lägre för säkerhets skull och epidemiologerna hittar ofta inga ökade risker av maten sina studier. Hur ska man då veta vad som är säkert?

Följ med till Livsmedelsverkets djurförsökslabb och hör vad verkets vetenskapschef Leif Busk säger om vad som är farlig mat eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".