Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioprogram i P4 Uppland Sveriges Radio om trädgård, djur, film, böcker, musik, teater, kultur, trender...
1 oktober

Musik och mat: Peter Jöback gör lammfärsbiffar

Publicerat fredag 1 oktober 2010 kl 15.36
1 av 4
Peter Jöback i köket. Foto: Joakim Jonsson
2 av 4
Peter Jöbacks lammfärsbiff med bulgursallad. Foto: Joakim Jonsson
3 av 4
Peter Jöback. Foto: Joakim Jonsson
4 av 4
Peter Jöback vid spisen. Foto: Joakim Jonsson

Peter Jöback är känd som sångare och musikalartist, och har skördat framgång på scener i bland annat Stockholm, London och New York. Hans kvalitéer som kock är mindre kända, men det verkar som att han klarar sig bra i köket också. Tillsammans med vår reporter Jocke Jonsson lagar han lammfärsbiffar.

Lammfärsbiffar med bulgursallad á la Peter Jöback

600g lammfärs
2 st vitlöksklyftor, rivna
1 dl hackad syltlök
2 dl grekisk yoghurt, 10%

3 dl bulgur
3 dl vatten
1 st rödlök
2 st tomater
100 g inlagd paprika
100 g inlagd kronärtskocka
2 msk sherryvinäger
0,5 dl olivolja
1 knippa bladpersilja el basilika
Salt
Peppar

Gör så här:
Blanda lammfärs, vitlök, hackad syltlök och grekisk yoghurt. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i smör.

Koka upp vatten och tillsätt bulgur. Låt stå och svälla i cirka 10 minuter.

Skär rödlöken i bitar och låt den dra i en skål med olja och vinäger.
Skär ner resten av grönsakerna och blanda ihop med bulgur. Salta och peppra. Plocka ner persilja eller basilika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".