Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioprogram i P4 Uppland Sveriges Radio om trädgård, djur, film, böcker, musik, teater, kultur, trender...
Fredag 18 februari

Mat med Agneta Gille

Publicerat fredag 18 februari 2011 kl 09.05
Agneta Gille lagar fisksoppa
(12 min)
1 av 2
2 av 2

Uppsalabon och riksdagsledamoten Agneta Gille är dagens lokala matinspiratör. Då blir det fisksoppa som passar fint till helgen och som värmer oss i vinterkylan.


FISKSOPPA

skivad purjolök ca 1/2
små blomkålsknippen ca 10 st
hackad dill ca 1 dl
fräses i smör i stor gryta
häll i wokgrönsaker en påse 600 gr
fräs en kort stund
häll i 2-3 msk fiskfond och 1 liter vatten
krydda med salt, citronpeppar och svartpeppar
kokas en kort stund ca 4 minuter
lägg därefter i fisken
400 gr torsk eller annan vit fisk
600 gr lax (färsk eller fryst)
häll på 1 liter matlagningsgrädde
låt sjuda en kort stund för att fisken ska bli klar

Innan servering lägges krabbstick, räkor och krätstjärtar i .

Serveras med vitlökbröd

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".