Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioprogram i P4 Uppland Sveriges Radio om trädgård, djur, film, böcker, musik, teater, kultur, trender...
Fredag 15 april

Smarrig vegetarisk lasagne med Jessica Bergwall

Publicerat fredag 15 april 2011 kl 10.09
Jessica Bergvall
(10 min)
1 av 2
Foto: Jocke Jonsson
2 av 2
Foto: Jocke Jonsson

Mat kan vara en upplevelse och ge stora smaksensationer i gommen, men för att få god mat måste ju någon laga den, och varför inte du själv? När vi fortsätter vår serie med lokala profiler vid spisen är det Jessica Bergwall som tar emot och bjuder på vegetarisk lasagne.

Du behöver:

Zucchini
Morötter
Lasagneplattor
Fetaost
Tomatsås (Passerade tomater med basilika, finns färdig)
Crème fraiche
Olivolja
Salt
Peppar

Skiva morötter och zucchini. Stek i olivolja och salt ett par minuter och lägg åt sidan. Ta fram en skål och häll i Crème fraiche. Smula ner fetaost, salta och peppra.
Smörj en ugnsfast form och lägg lasagneplattor i botten. Varva sedan med grönsakerna, tomatsåsen och fetaoströran. Två eller tre varv brukar vara lagom. Avsluta med tomatsås och fetaoströra och toppa med riven grevéost.

Ställ in i ugnen 30-40 minuter i 200 grader.

Servera med blandsallad och vitlökssås (Två hackade vitlöksklyftor, 3 dl gräddfil)

Smaklig spis

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".