Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Radioprogram i P4 Uppland Sveriges Radio om trädgård, djur, film, böcker, musik, teater, kultur, trender...
Förmiddag

Lokal mat: Peter Boivie

Publicerat torsdag 5 maj 2011 kl 14.51
Lokal Mat 13
(8:39 min)
1 av 2
Peter Boivie med VibaFembasvårligacurrysill Foto: Jocke Jonsson
VibaFembasvårligacurrysill Foto: Jocke Jonsson
2 av 2
VibaFembasvårligacurrysill Foto: Jocke Jonsson

VibaFembasvårligacurrysill

2 burkar matjesill
10 cm purjolök
Ett knippe gräslök
Majonnäs
Gräddfil
Curry
Ett äpple

Dela äpplet i fina små bitar. Finhacka purjo och gräslök. Lägg i en skål. Dela sillbitarna, tre delar per bit. Tillsätt lagom med gräddfil och majonnäs så det täcker sillen och blir en sås. Grundtanken är lika mycket gräddfil som majonnäs. Avsluta med att röra ner 3 ½ tsk curry.

Servera med potatis, grovt bröd och god ost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".