Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios omfattande utrikesbevakning samlad på ett ställe - reportage, nyhetsinslag, analyser,..

Palin strikes again

Publicerat måndag 11 januari 2010 kl 23.48

Sarah Palin  fortsätter att bygga sin politiska plattform. Efter sin väldigt uppmärksammade och välsäljande bok "Going Rogue" har hon nu skrivit kontrakt med TV-bolaget FOX om att arbeta för det som politisk analytiker och kommentator. Det kan nog bli riktigt intressant att titta på.

Detta är ett sätt för henne att förbättra sin TV-approach, bli mer varm i kläderna när det gäller de stora politiska frågorna och bli mer van att bli utsatt för snabba och rätt komplicerade frågor.

Hon ska dessutom bli programledare för Real American Stories, ett program som ska visa historier från det som FOX kallar det "riktiga Amerika" och något som Palin många gånger också pratar om.

Medialt är det smart av Palin att göra det här draget och det är också bra för FOX som inte kommer få färre tittare på grund av Palin, snarare tvärtom, trots att hon är en politiker som verkligen delar folk i ett närmast hatande och ett närmast älskande läger.

Hon riskerar nu inte att försvinna från scenen och hon kan prata direkt till den väljarbas som hon ser kan lägga grunden till framgång i presidentvalet 2012. Det stora problemet är möjligen, sett ur hennes perspektiv, hur hon ska bredda sin bas. Allt talar för att de oberoende väljarna kommer vara ännu fler och därmed ännu viktigare i nästa presidentval och Palin måste hitta ut till de väljarna också och måste hitta sätt att nå längre vänsterut i det amerikanska politiken. Och det kommer hon förmodligen inte göra bara genom att arbeta för FOX.

Men det är långt till presidentvalet nästa gång och hon hittar säkert något sätt. Men är det någon härinne på bloggen som nu inte tror att hennes mål är att försöka bli USA:s första kvinnliga president i valet 2012?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".